Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwangerschapscursus

zwangere buik

Het volgen van een zwangerschapscursus hoort bij een goede voorbereiding op de bevalling. Er wordt veel informatie gegeven, oefeningen gedaan en veel vrouwen vinden het contact met andere zwangere vrouwen prettig.

Sommige cursussen kun je samen met je partner doen. De meeste cursussen beginnen pas rond week 25 van de zwangerschap. Het is wel verstandig om je op tijd op te geven (rond week 20 van je zwangerschap).
* controleer bij je verzekering of er mogelijk een deel van de zwangerschapscursus wordt vergoed.

Kijk voor de verschillende data per cursus in de agenda op de homepage.

ZwangerFit en Yoga

De lessen wordt gegeven op het terrein van Verloskundigepraktijk Lucina.
Ben je enthousiast of wil je nog wat meer informatie? Bellen mag altijd, 06-19498383

 Ook leuk om te weten, Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je de cursus vaak (deels) vergoed. www.viefzwanger.nl

De combinatiecursus ZwangerFit®️ en Yoga is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. We combineren de klassieke Hatha-yoga zodat er een mooie flow ontstaat. De cursus bestaat uit een actief gedeelte en een theoretisch gedeelte. Tijdens de les zijn we bezig met oefeningen voor conditie,  kracht en ontspanning. De cursus bestaat uit 9 lessen van 90 minuten. Er zijn 8 bijeenkomsten voor de bevalling en les 9, de zogenaamde 'kraamborrel'  wordt gepland als alle baby's zijn geboren.
De cursus kan gestart worden vanaf 22 weken zwangerschap

 

 

PHOTO 2019 10 17 13 25 19

Op weg naar je bevalling

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 99 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

ZwangerFit/MamaFit

ZwangerFit® en MamaFit: Fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap of na je bevalling weer fit worden? Dat kan met onze ZwangerFit® en MamaFit lessen. Bewust bewegen vanuit een goede houding staat tijdens deze lessen centraal waarbij rekening wordt gehouden met jouw individuele belastbaarheid op dat moment. Tijdens deze energieke lessen werk je een vol uur samen met andere moeders (in spé) aan je algehele conditie en het onderhouden/versterken van diverse spiergroepen.

Wij bieden de sportlessen zowel in- als outdoor aan op verschillende dagen en tijden en mogelijk in combinatie met theorie. De theorie wordt aangeboden in een blok van 4 lessen van anderhalf uur, waaronder 1 partnerles. Alle onderwerpen dit betrekking hebben tot de bevalling, maar ook fysieke veranderingen en herstel na bevalling m.b.t het bekken, bekkenbodem, diastase etc. komen aanbod.

Wil je liever individuele begeleiding? Dat kan ook bij ons met ZwangerFit® OP MAAT.
Alle praktische informatie kun je vinden op onze site www.fithuman.nl/mamaenzwangerfit/. Heb je vragen neem dan gerust contact op met onze ZwangerFit® en MamaFit coach Galina van Herwijnen via of 06-30 37 45 97.

Galina zwanger fit

Voorlichtingsfilms bevallen op Rhena

Waar is die medische apparatuur eigenlijk voor in een verlossuite? Hoe ziet een kraamsuite eruit en wat moet ik meenemen als ik ga bevallen bij Rhena?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vindt u in de voorlichtingsfilm 'Welkom bij Rhena:

 

 
De meeste bevallingen verlopen ongeveer volgens dezelfde stappen. In 'De bevalling' vertelt een verloskundige van Rhena wat die stappen zijn. Een gynaecoloog vertelt wanneer zij een bevalling begeleidt en een anesthesioloog geeft uitleg over pijnbestrijding tijdens de bevalling.

 


Of u borstvoeding wilt geven of niet, is altijd uw eigen keuze. Maar het is wel verstandig om er van te voren goed over na te denken. In 'Borstvoeding geven' bespreken twee lactatiekundigen de voor- en nadelen van het geven van borstvoeding.

 

Zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg                    logo yoga sterrenburg dordrecht

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg is er aandacht voor:

- Ontspanning: 
Een keer in de week een momentje waarop jij en je kindje helemaal kunnen ontspannen
Contact met je kindje:
Je krijgt informatie over hoe je al tijdens de zwangerschap een band met je kindje kunt opbouwen en hem of haar een goede levensstart kunt geven.
- Voorbereiding op de bevalling:
Je leert ademtechnieken die je toe kunt passen tijdens de bevalling. En ook houdingen die je kunt gebruiken om de weeën op te vangen. Je begint zo goed voorbereid aan de bevalling. 
- Partnerlessen:
Tijdens de cursus is er ook een partnerles, zodat jouw partner weet hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: www.yogasterrenburg.nl/zwangerschapsyoga   

Zwangerschapszwemmen

Een cursus zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld om in conditie te blijven, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren sterk en soepel te maken waardoor je je ook fitter voelt. Omdat je je in het water lichter voelt is het fijn om met je zwangere buik in het water te zijn. Een belangrijk voordeel is dat je al vroeg in je zwangerschap met zwemmen kunt beginnen en het tot het einde toe kunt volhouden. Op de sportboulevard Dordrecht wordt een cursus zwangerschapszwemmen gegeven. Dit is op dinsdagavond. Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om recreatief te zwemmen.  

Ostara Online zwangerschapscursus

Compleet, online & persoonlijk. Een goede keuze als je je goed wilt voorbereiden, want alle onderwerpen rondom je zwangerschap, bevalling, kraamtijd en voeding komen aan bod. Je volgt de lessen op je eigen tijd en plaats. Heb je vragen? Dan worden deze snel en uitgebreid beantwoord. Natuurlijk ben je ook welkom op het besloten forum. 

Omdat je hebt gekozen voor verloskundigenpraktijk Lucina krijg je 10% korting! Gebruik hiervoor de code: Lucina

Schrijf je nu in via: https:// www.ostarazwangerschapscursus.nl/volg-de-cursus

Gratis online webinar

Gedurende de coronacrisis is er een gratis online webinar opgesteld. Deze webinar bestaat uit verschillende modules en geeft een goede voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Dit is te vinden op:

https://www.zelfbewustzwanger.nl/ik-ben-zwanger-dit-programma-is-er-voor-jou/

----------------------------------------------------------------------------------------------

Online cursus over borstvoeding

Verschillende kraamcentra bieden de borstvoedingscursus digitaal aan. Vraag dit na bij de organisatie waar jij je hebt aangemeld.
Van onderstaande organisatie is het op dit moment bij ons bekend;

Kraamzorg de Eilanden
Aanmelden via de website. Gratis beschikbaar voor cliënten die ingeschreven staan bij kraamzorg de Eilanden. Indien niet ingeschreven bij de Eilanden bedragen de kosten 7.50 euro. 

Ook bieden ze een webinar babymassage: https://kraamzorgdeeilanden.nl/cursussen/webinar-babymassage-een-rustige-start/

Kraamzorg de Waarden
De borstvoedingscursus wordt gegeven bij Lucina (locatie stadspolders).
Aanmelden en informatie via de website. De kosten zijn 25 euro en zijn in de ochtend. 
 

EHBO bij baby's en kinderen


Wist je dat er ieder jaar duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp belanden door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren? Als ouder kun jij vast eerste hulp aan je kindje verlenen en erger letsel voorkomen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Klik hier voor meer informatie en voor het inschrijven voor de cursus.

banner ehbo