Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwangerschapscursus

2Het volgen van een zwangerschapscursus hoort bij een goede voorbereiding op de bevalling. Er wordt veel informatie gegeven, oefeningen gedaan en veel vrouwen vinden het contact met andere zwangere vrouwen prettig.

Sommige cursussen kun je samen met je partner doen. De meeste cursussen beginnen pas rond week 25 van de zwangerschap. Het is wel verstandig om je op tijd op te geven (voor week 20 van je zwangerschap)

 

 

Voorlichtingsavond Lucina en Diëtiste Aileen de Vogel (gratis)

Samen met diëtiste Aileen de Vogel organiseren wij een voorlichtingsavond waarin we jullie informeren over een gezonde zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ook je partner is uiteraard welkom. De avond is geheel kosteloos en aanmelden kan via de mail. Zie onderstaande flyer. 

Data:
- Woensdagavond 4 april 2018 19.00 - 21.30 uur 
- Donderderdagavond 5 juli 2018 19.00 - 21.30 uur
Locatie stadspolders: H.R.Holst-erf 134 te Dordrecht

avond

 

ZwangerFit/MamaFit

Wil je lekker blijven bewegen tijdens je zwangerschap en gelijktijdig ook theoretisch voorbereiden op je bevalling?! Dat kan met de actieve zwangerschapscursus ZwangerFit bij FitHuman Sports & Lifestyle Dordrecht. Ook in onze praktijk worden deze lessen gegeven!

Onze cursus ZwangerFit bestaat uit 10 lessen, waarvan één partnerles. De lessen bestaan uit een theoretisch en actief gedeelte. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspanning en de kraamtijd komen aan bod. Er wordt gewerkt aan de algehele conditie, onderhouden/ versterken van diverse spiergroepen zoals buik, benen, rug en armen. Het helpen voorkomen en tijdig signaleren van zwangerschapsgerelateerde problemen van spieren en gewrichten, zoals bekkenpijn en bekkenbodemklachten, staat centraal.

MamaFit is een actieve cursus voor ná de bevalling. Gedurende 6 lessen werk je onder deskundige begeleiding aan het verbeteren van de algehele conditie, bekkenbodem training en spierverstevigende oefeningen. MamaFit zorgt ervoor dat je na je bevalling weer lekker in je vel zit!

Voor meer informatie over ZwangerFit en MamaFit (zwangefit op maat) zie www.fithuman.nl of neem contact op met ons via tel. 06-30 37 45 97 / .

Papacafé

Nu bij Lucina; het papacafé! Een leuke cursus van ca. 2 uur waarbij we de papa's kunnen betrekken bij het geheel!
 
Een betrokken partner is een goede steun/maatje/coach gedurende de gehele periode van zwangerschap t/m helpen bij opvoeden en alles wat erbij komt kijken. Een goed geïnformeerde en betrokken partner is voor ons inzetbaar tijdens de baring, de ideale persoon voor continue ondersteuning. Zowel de uitkomsten voor moeder en kind als voor ons zorgverlener zijn hierdoor beter.
  • betere zwangerschapsuitkomsten
  • meer tevredenheid over de bevalling
  • minder pijnbestrijding
  • langer geven van BV
  • ondersteuning bij pedagogisch stuk (ellende ontstaat bij stress bijvoorbeeld werken)

De groep zal bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. De kosten bedragen 25 euro pp. Aanmelden kan bij onze praktijkassistentes door ze te bellen of ons te emailen. 

Kijk voor de data in de agenda op de homepage en voor meer informatie op: https://www.pappacoach.nl/

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 70 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

Zwangerschapscursus Care for you 2

Tijdens 8 lessen krijg je als aanstaande moeder uiteenlopende informatie van diverse experts (verloskundige, lactatiekundige, diëtiste, bekkenfysiotherapeute en verpleegkundige). Drie avonden van deze cursus zijn bedoeld voor beide ouders. Kijk voor meer informatie over deze cursus op www.careforyou2.nl.

ZwangerFit® en Mamafit

ZwangerFit® is een actieve zwangerschapscursus onder leiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Er zijn actieve lessen, aangevuld met theorielessen over thema's als belastbaarheid van lage rug en bekken, de bekkenbodem, ademhaling en ontspanning en de bevalling en kraamtijd. Zo ga je fit en optimaal voorbereid de bevalling tegemoet!

MamaFit is de vervolgcursus van ZwangerFit®. Maar ook vrouwen die bevallen zijn en geen ZwangerFit® hebben gevolgd, kunnen natuurlijk deelnemen! Voor meer informatie of aanmelding belt je het ProFundum Instituut op (078) 622 74 11 of kijk je op de website van het ProFundum instituut. 

Zwangerfit Eureka Fysiotherapie

In 8 bijeenkomsten wordt informatie gegeven over zwangerschap, bevalling en over bewegen tijdens de zwangerschap. De cursus is gericht op het bevorderen van je gezondheid en het optimaliseren van de belastbaarheid van je veranderende lichaam. Gedurende 6 avonden word je begeleid door een fysiotherapeut waarbij bewust bewegen, ontspanning en ademhaling centraal staan. De overige 2 avonden worden door een verloskundige en bekkenfysiotherapeut verzorgd. Voor meer informatie kijk op www.eurekafysio.nl

Samen bevallen

Samen bevallen geeft al 30 jaar zwangerschapscursussen aan zwangeren mét hun partner omdat ze geloven in de kracht van een team. Vooral in de beginfase van de bevalling zul je de tijd veelal samen doorbrengen. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners krijgen een actieve, coachende rol. Je blijft bij je partner, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk is. Je kunt haar begeleiden bij ademhalingsoefeningen als ze het even niet meer ziet zitten. Je bent dan haar steun en toeverlaat!. Er zijn verschillende cursussen mogelijk: complete cursus, mini-cursus, herhalingscursus, privecursus, andertalige cursus en op twee plaatsen in Nederland kun je bovendien een luxe weekendcursus volgen. Kijk voor meer informatie op: www.samenbevallen.nl 

Op weg naar je bevalling

Een zwangerschap is een enerverende gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen. Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.

De informatieavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Individuele begeleiding is ook mogelijk, kijk voor meer informatie op de website.

Zwangerschapszwemmen

Een cursus zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld om in conditie te blijven, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren sterk en soepel te maken waardoor je je ook fitter voelt. Omdat je je in het water lichter voelt is het fijn om met je zwangere buik in het water te zijn. Een belangrijk voordeel is dat je al vroeg in je zwangerschap met zwemmen kunt beginnen en het tot het einde toe kunt volhouden. Op de sportboulevard Dordrecht wordt een cursus zwangerschapszwemmen gegeven. Dit is op dinsdagavond. Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om recreatief te zwemmen. Kijk voor tarieven en openingstijden op www.optisport.nl/sportboulevarddordrecht

Zwangerschapsyoga

De nadruk van deze cursus ligt op ontspanning en het bewust worden van je lichaam en het kindje in je buik. Met bepaalde ademhalingsoefeningen leer je ontspannen. Als voorbereiding op de bevalling leer je speciale concentratieoefeningen om de weeën straks goed op te kunnen vangen. Je versterkt bovendien je bekkenbodemspieren en werkt aan goede houding tijdens je zwangerschap. Meestal wordt er ook een partneravond georganiseerd. Voor meer informatie;

www.yogaforlife.nl (Zwijndrecht)
http://www.puur-mama.com/

Zwangervief!

Met de cursus Vief Zwanger kan moeder met een gerust hart en een goede conditie aan het moederschap beginnen. Een combinatie van Zwangerschapsyoga en Fit zwanger.
Daarnaast biedt vief sportief ook peuterdans, leuk voor ná de bevalling!
Voor meer informatie kijk op www.viefsportief.nl

Esther Koppelaar

'Met mijn achtergrond als verloskundige en Hyphnobirthing docent wil ik jou leren verouwen op jou geboortekracht.'

www.estherkoppelaar.nl/  

Zwangerschapscursus en zwangerschapsmassage Juulies bevalt goed!

De zwangerschapscursus is een zesdelige cursus in een kleine groep van 4 personen. De cursus wordt gedurende een periode van zes weken achter elkaar 1 avond per week gegeven. 

Daarnaast biedt Juulies bevalt goed! ook zwangerschapsmassage aan een heerlijk momentje voor jezelf.  Voor meer informatie kijk op: https://www.juulies.nl/

Anagrow

Anagrow heeft het volgende aanbod qua cursussen mbt zwangerschap/bevalling:

Hypnobirthing
Zwangerschapsyoga
Cursus in kracht bevallen
Cursus samen 1
Cursus acupressuur

Kijk voor meer informatie op de website: http://www.anagrow.nl/index.html

Ostara Online zwangerschapscursus

Een cursus volgen werkt alleen als je doet wat bij je past! Daarom kun je kiezen uit verschillende opties bij dé online zwangerschapcursus. Bij alle opties heb je 5 maanden lang toegang tot de lessen en het forum.

  • Een complete cursus volgen waarin  je de lessen over de zwangerschap, bevalling als kraamtijd (en even erna..) volgt. Deze cursusvariant kun je in één keer ontvangen of deelnemen aan de 5 weekse cursus. Daarbij ontvang je dan het nieuwe onderwerp. 
  • De verkorte bevalcursus , waarbij je toegang hebt tot de blokken over de bevalling. Zowel de informatie over het kunnen meegaan in de bevalling als alles rondom de bevalling zelf is voor je beschikbaar.

Kijk veel meer info op: https://www.ostarazwangerschapscursus.nl/

 

Lucina Tweets

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Tip van de dag: kijk eens op buurtmamas.nl. Een online mamacafé waarbij je... fb.me/3Q1dDW39E

2 dagen geleden via Facebook

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Pas is in het nieuws gesproken over kinkhoest-vaccinaties bij zwangere vrouwen. Voor informatie hier over willen... fb.me/5A0jHb4T3

3 dagen geleden via Facebook