Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwangerschapscursus

2Het volgen van een zwangerschapscursus hoort bij een goede voorbereiding op de bevalling. Er wordt veel informatie gegeven, oefeningen gedaan en veel vrouwen vinden het contact met andere zwangere vrouwen prettig.

Sommige cursussen kun je samen met je partner doen. De meeste cursussen beginnen pas rond week 25 van de zwangerschap. Het is wel verstandig om je op tijd op te geven (voor week 20 van je zwangerschap)

 

 

Voorlichtingsavond Lucina : goed voorbereid bevallen

Wij Organiseren een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond over de bevalling en de kraamtijd. Hiermee willen we jullie informeren en voorbereiden op de bevalling die gaat komen. Ook je partner is uiteraard welkom. De avond is geheel kosteloos voor Lucinazwangeren en aanmelden kan via de mail. Zie onderstaande flyer. 

Data:
Dinsdag 24 Maart 2020
Dinsdag 36 Mei 2020
Dinsdag 28 Juli 2020
Dinsdag 22 September 2020
Dinsdag 24 November 2020

Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie stadspolders: H.R.Holst-erf 134 te Dordrecht

voorlichtingsavond flyer 2018

 

ZwangerFit en Yoga

De combinatiecursus ZwangerFit®️ en Yoga is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. We combineren de klassieke Hatha-yoga zodat er een mooie flow ontstaat. De cursus bestaat uit een actief gedeelte en een theoretisch gedeelte. Tijdens de les zijn we bezig met oefeningen voor de conditie en kracht en ontspanning. De cursus bestaat uit 9 lessen van 90 minuten. Er zijn 8 bijeenkomsten voor de bevalling en les 9, de zogenaamde 'kraamborrel'  wordt gepland als alle baby's zijn geboren.
De cursus kan gestart worden vanaf 22 weken zwangerschap
De volgende cursusdata:
Woe 29 Apr - 17 Jun
Woe 24 Jun - 12 Aug

PHOTO 2019 10 17 13 25 19

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 80 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

ZwangerFit/MamaFit

ZwangerFit® en MamaFit Fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap of na je bevalling weer fit worden? Dat kan met onze ZwangerFit® en MamaFit lessen. Bewust bewegen vanuit een goede houding staat tijdens deze lessen centraal waarbij rekening wordt gehouden met jouw individuele belastbaarheid op dat moment. Tijdens deze energieke lessen werk je een vol uur samen met andere moeders (in spé) aan je algehele conditie, onderhouden/ versterken van diverse spiergroepen.

Wij bieden de sportlessen zowel in- als outdoor aan op verschillende dagen en tijden en mogelijk in combinatie met theorie. De theorie wordt aangeboden in een blok van 4 lessen van anderhalf uur, waaronder 1 partnerles. Alle onderwerpen dit betrekking hebben tot de bevalling, maar ook fysieke veranderingen en herstel na bevalling m.b.t het bekken, bekkenbodem, diastase etc. komen aanbod.

Wil je liever individuele begeleiding? Dat kan ook bij ons met ZwangerFit® OP MAAT.
Alle praktische informatie kan je vinden op onze site www.fithuman.nl/mamaenzwangerfit/. Heb je vragen neem dan gerust contact op met onze ZwangerFit® en MamaFit coach Galina van Herwijnen via of 06-30 37 45 97.

Galina

Zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg                                                  logo yoga sterrenburg dordrecht

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg is er aandacht voor:

- Ontspanning: 
Een keer in de week een momentje waarop jij en je kindje helemaal kunnen ontspannen
Contact met je kindje:
Je krijgt informatie over hoe je al tijdens de zwangerschap een band met je kindje kunt opbouwen en hem of haar een goede levensstart kunt geven.
- Voorbereiding op de bevalling:
Je leert ademtechnieken die je toe kunt passen tijdens de bevalling. En ook houdingen die je kunt gebruiken om de weeën op te vangen. Je bent goed voorbereid aan de bevalling. 
- Partnerlessen:
Tijdens de cursus is er ook een partnerles, zodat jouw partner weet hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: www.yogasterrenburg.nl/zwangerschapsyoga   

Op weg naar je bevalling

Een zwangerschap is een enerverende gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen. Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.

De informatieavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Individuele begeleiding is ook mogelijk, kijk voor meer informatie op de website.

Zwangerschapszwemmen

Een cursus zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld om in conditie te blijven, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren sterk en soepel te maken waardoor je je ook fitter voelt. Omdat je je in het water lichter voelt is het fijn om met je zwangere buik in het water te zijn. Een belangrijk voordeel is dat je al vroeg in je zwangerschap met zwemmen kunt beginnen en het tot het einde toe kunt volhouden. Op de sportboulevard Dordrecht wordt een cursus zwangerschapszwemmen gegeven. Dit is op dinsdagavond. Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om recreatief te zwemmen.  

Ostara Online zwangerschapscursus

Compleet, online & persoonlijk. Een goede keuze als je je goed wil voorbereiden, want alle onderwerpen rondom je zwangerschap, bevalling, kraamtijd en voeding komen aan bod. Je volgt de lessen op je eigen tijd en plaats. Heb je vragen? dan worden deze snel en uitgebreid beantwoord. Natuurlijk ben je ook welkom op het besloten forum. 

Omdat je hebt gekozen voor verloskundigenpraktijk Lucina krijg je 10% korting! Gebruik hiervoor de code: Lucina

Schrijf je nu in via: https:// www.ostarazwangerschapscursus.nl/volg-de-cursus