Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwangerschapscursus

2Het volgen van een zwangerschapscursus hoort bij een goede voorbereiding op de bevalling. Er wordt veel informatie gegeven, oefeningen gedaan en veel vrouwen vinden het contact met andere zwangere vrouwen prettig.

Sommige cursussen kun je samen met je partner doen. De meeste cursussen beginnen pas rond week 25 van de zwangerschap. Het is wel verstandig om je op tijd op te geven (voor week 20 van je zwangerschap)

 

 

Voorlichtingsavond Lucina : goed voorbereid bevallen

Wij Organiseren een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond over de bevalling en de kraamtijd. Hiermee willen we jullie informeren en voorbereiden op de bevalling die gaat komen. Ook je partner is uiteraard welkom. De avond is geheel kosteloos voor Lucinazwangeren en aanmelden kan via de mail. Zie onderstaande flyer. 

Data:
Dinsdag 16 Juli 2019
Woensdag 25 September 2019
Woensdag 27 November 2019

Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie stadspolders: H.R.Holst-erf 134 te Dordrecht

voorlichtingsavond flyer 2018

 

ZwangerFit/MamaFit

Wil je lekker blijven bewegen tijdens je zwangerschap en gelijktijdig ook theoretisch voorbereiden op je bevalling?! Dat kan met de actieve zwangerschapscursus ZwangerFit bij FitHuman Sports & Lifestyle Dordrecht. Ook in onze praktijk worden deze lessen gegeven!

Onze cursus ZwangerFit bestaat uit 10 lessen, waarvan één partnerles. De lessen bestaan uit een theoretisch en actief gedeelte. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspanning en de kraamtijd komen aan bod. Er wordt gewerkt aan de algehele conditie, onderhouden/ versterken van diverse spiergroepen zoals buik, benen, rug en armen. Het helpen voorkomen en tijdig signaleren van zwangerschapsgerelateerde problemen van spieren en gewrichten, zoals bekkenpijn en bekkenbodemklachten, staat centraal.

MamaFit is een actieve cursus voor ná de bevalling. Gedurende 6 lessen werk je onder deskundige begeleiding aan het verbeteren van de algehele conditie, bekkenbodem training en spierverstevigende oefeningen. MamaFit zorgt ervoor dat je na je bevalling weer lekker in je vel zit!

Voor meer informatie over ZwangerFit en MamaFit (zwangefit op maat) zie www.fithuman.nl of neem contact op met ons via tel. 06-30 37 45 97 / .

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 70 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

Zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg                                                  logo yoga sterrenburg dordrecht

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bij yoga Sterrenburg is er aandacht voor:

- Ontspanning: 
Een keer in de week een momentje waarop jij en je kindje helemaal kunnen ontspannen
Contact met je kindje:
Je krijgt informatie over hoe je al tijdens de zwangerschap een band met je kindje kunt opbouwen en hem of haar een goede levensstart kunt geven.
- Voorbereiding op de bevalling:
Je leert ademtechnieken die je toe kunt passen tijdens de bevalling. En ook houdingen die je kunt gebruiken om de weeën op te vangen. Je bent goed voorbereid aan de bevalling. 
- Partnerlessen:
Tijdens de cursus is er ook een partnerles, zodat jouw partner weet hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op: www.yogasterrenburg.nl/zwangerschapsyoga   

Zwangerschapsyoga

De nadruk van deze cursus ligt op ontspanning en het bewust worden van je lichaam en het kindje in je buik. Met bepaalde ademhalingsoefeningen leer je ontspannen. Als voorbereiding op de bevalling leer je speciale concentratieoefeningen om de weeën straks goed op te kunnen vangen. Je versterkt bovendien je bekkenbodemspieren en werkt aan goede houding tijdens je zwangerschap. Meestal wordt er ook een partneravond georganiseerd. Voor meer informatie;

http://www.puur-mama.com/

Zwangerfit Eureka Fysiotherapie

In 8 bijeenkomsten wordt informatie gegeven over zwangerschap, bevalling en over bewegen tijdens de zwangerschap. De cursus is gericht op het bevorderen van je gezondheid en het optimaliseren van de belastbaarheid van je veranderende lichaam. Gedurende 6 avonden word je begeleid door een fysiotherapeut waarbij bewust bewegen, ontspanning en ademhaling centraal staan. De overige 2 avonden worden door een verloskundige en bekkenfysiotherapeut verzorgd. Voor meer informatie kijk op www.eurekafysio.nl

Op weg naar je bevalling

Een zwangerschap is een enerverende gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen. Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.

De informatieavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Individuele begeleiding is ook mogelijk, kijk voor meer informatie op de website.

Zwangerschapszwemmen

Een cursus zwangerschapszwemmen is vooral bedoeld om in conditie te blijven, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren sterk en soepel te maken waardoor je je ook fitter voelt. Omdat je je in het water lichter voelt is het fijn om met je zwangere buik in het water te zijn. Een belangrijk voordeel is dat je al vroeg in je zwangerschap met zwemmen kunt beginnen en het tot het einde toe kunt volhouden. Op de sportboulevard Dordrecht wordt een cursus zwangerschapszwemmen gegeven. Dit is op dinsdagavond. Daarnaast is er natuurlijk ook een mogelijkheid om recreatief te zwemmen.  

Ostara Online zwangerschapscursus

Compleet, online & persoonlijk. Een goede keuze als je je goed wil voorbereiden, want alle onderwerpen rondom je zwangerschap, bevalling, kraamtijd en voeding komen aan bod. Je volgt de lessen op je eigen tijd en plaats. Heb je vragen? dan worden deze snel en uitgebreid beantwoord. Natuurlijk ben je ook welkom op het besloten forum. 

Omdat je hebt gekozen voor verloskundigenpraktijk Lucina krijg je 10% korting! Gebruik hiervoor de code: Lucina

Schrijf je nu in via: https:// www.ostarazwangerschapscursus.nl/volg-de-cursus

Deelnemen aan Pilot: Fit for the floor

thumbnail Poster FFtF