Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Voorbereiding op borstvoeding

Wil je borstvoeding gaan geven of twijfel je nog dan is het raadzaam om je hier op voor te bereiden. Je kunt dit doen door het volgen van een informatieavond en/of door het lezen van informatie over borstvoeding.

Informatieavond

Bijna alle kraamzorgorganisaties organiseren borstvoedingsinformatieavonden. Bel je kraamzorgorganisatie voor informatie over cursusdata en eventuele kosten. Mocht jouw kraamzorgorganisatie geen infoavonden organiseren, dan is het mogelijk om deze bij een andere kraamzorginstantie te volgen. In je groene afsprakenboekje staat een overzicht van de kraamzorgorganisaties. Borstvoedingsavonden worden ook door borstvoedingsorganisaties georganiseerd, zie voor meer info zorgwijzer borstvoeding of www.lalecheleague.nl

Nuttige websites

  • Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een uitgebreide informatiefolder ontwikkeld over borstvoeding, voor deze folder klik je hier.
  • Op de website van de borstvoedingsorganisatie La leche league staat ook veel informatie. Klik hier. 
  • Ook op de website van voedingcentrum.nl staat betrouwbare informatie/tips. Klik hier 
  • Een andere nuttige website is www.borstvoeding.com
  • Klik hier voor meer objectieve informatie over zowel borstvoeding als kunstvoeding op de site van deverloskundige.nl

Keuze

Wij beantwoorden graag je vragen over borst of kunstvoeding tijdens het spreekuur! De keuze om wel of geen borstvoeding te geven, ligt geheel bij jou, wel vinden we het belangrijk dat je volledig geinformeerd bent.

Kijk voor meer informatie (oa over kunstvoeding) ook eens op dit onderdeel van de website.