Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

De cordring

De cordring is een mooi alternatief voor de (blauwe) navelklem

 thumbnail 20200815 105935 

Na de geboorte vand de baby wordt de navelstreng doorgeknipt om zo de placenta van de baby te scheiden. Om de navelstreng af te klemmen wordt standaard de bovenstaande blauwe plastic navelklem gebruikt. Een stukje van de navelstreng blijft met deze klem aan het kindje vast zitten. Na ongeveer een week valt de navelstreng er af (inclusief de navelklem).  Vanaf 2018 is de cordring op de markt gekomen: een mooi alternatief voor deze grote navelklem. 

Het is een klein ringetje, kind- en huidvriendelijk en ook steriel verpakt. Hij is verkrijgbaar in latex en latex-vrij. Dit ringetje wordt om de navelstreng heen geschoven en klemt het op deze manier af. Het langere stuk rubber dat aan het ringetje vast zit wordt er vervolgens af geknipt.

Voor de baby geen harde grote navelklem meer die op de buik drukt en voor de ouders makkelijker qua verschonen. 

Soms heeft je kind na de geboorte direct medisch hulp nodig. Dan kan het zijn dat het afnavelen snel moet gebeuren. In dat geval is het mogelijk dat de standaard blauwe navelklem wordt gebruikt. De navelklem is niet gevaarlijk voor de baby en dus dit is niet erg. De cordring is alleen een ander/beter alternatief.

Waar te koop

De cordring is verkrijgbaar bij de assistentes op locatie stadspolders
H.R. Holst-erf 134 Dordrecht

De kosten voor een cordring zijn 3 euro. 

navelklem            Cordring

Navelklem                                                                            Cordring