Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Gevoelens na de bevalling

Een zwangerschap en bevalling maar ook ouderschap kunnen heftige gebeurtenissen zijn. Het zijn grote veranderingen in je leven en daarbij komen soms onverwachte gevoelens en onzekerheden om de hoek kijken. Niets om je voor te schamen! Wel iets om hulp bij te zoeken. Geef het gerust bij ons aan gedurende het proces of wanneer je op nacontrole komt. Ook werken we samen met onderstaande hulpverleners die jou misschien een handje kunnen helpen: 

Open Hart: psychosociale hulpverlening 

Nieuw leven dat groeit is iets prachtigs. Maar een zwangerschap is niet altijd alleen maar een roze wolk. Sommige vrouwen weten dat al heel vroeg door zwangerschapskwaaltjes. Maar er kan nog veel meer schuilgaan achter die mooie ronde buik. Bijvoorbeeld het opzien tegen de bevalling, de onzekerheid of na een eerdere miskraam dit kindje nu wél veilig blijft groeien, de wetenschap dat de echo’s afwijkingen aan je kindje lieten zien…

Het kan zo dubbel zijn. Je wilt genieten maar het lukt niet. Ook na de bevalling kun je daar last van hebben. Je hebt een prachtige baby gekregen maar wat staat je leven op z’n kop! Of misschien krijg je niet de kans om te genieten van je kindje omdat je er afscheid van moe(s)t nemen…

Als je hulp zoekt bij het omgaan met onzekerheden tijdens de zwangerschap, het verwerken van je bevalling, de emoties te begrijpen die de zwangerschap of het moederschap bij je oproepen of andere zorgen; je bent van harte welkom. Uit eigen ervaring weet ik dat een zwangerschap grote zorgen kunnen geven. Ik vind het een voorrecht om deze ervaring te kunnen combineren met mijn werk als therapeut en er op die manier voor je te zijn. Tijdens mijn therapie werken we door elkaar te ontmoeten aan heling, herstel en inzicht. Zoals de naam van mijn praktijk wil uitdrukken; we gaan van hart tot hart met elkaar in gesprek, wat zal uitwerken dat jij je begrepen en geholpen zult voelen. Mail of bel gerust: of 06 14 27 82 79 

Logo Open Hartkln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktijk Gezien: gezinscoach

gezinscoachMijn naam is Sonja Spruyt- de Deugd en ik heb een eigen praktijk voor Coaching en begeleiding bij gezins- en opvoedingsvragen en bij spanning en stress-gerelateerde problemen: Coachingpraktijk  “gezi(e)n”.

Ik heb verschillende erkende diploma’s, maar vooral ook veel ervaring. Op mijn website kunt u hierover meer lezen.

Verloskundigenpraktijk Lucina en Coachingpraktijk Gezi(e)n, hebben elkaar gevonden.

Omdat het krijgen van een kindje de mooiste, maar ook meest ingrijpende gebeurtenis in je leven is, kan het zijn dat je een steuntje in de rug nodig hebt. Wellicht verloopt de zwangerschap heel anders dan je je had voorgesteld. Misschien ben je vaak erg moe of zelfs depressief. Of je weet dat je een kindje verwacht met een beperking…Hoe nu verder en hoe moet het straks? Het kan ook zijn dat je al kinderen hebt en dat de geboorte van een broertje of zusje voor gedragsproblemen zorgt. En hoe ga je het straks doen als je de zorg en opvoeding van je kindje moet combineren met je huishouden en je werk?…..Stress!!!

Van je verloskundige kun je het advies krijgen om voor deze of andere problemen, hulp te vragen. In dat geval kun je vrijblijvend een intakegesprek aanvragen, waarin we samen kijken wat je nodig hebt. In de wachtkamer vindt je een flyer en/of visitekaartje. De sessies vinden plaats in het gebouw van Lucina, H.R.Holsterf 134, Dordrecht. Indien gewenst kom ik bij u thuis.

Samen maken we van de periode van zwangerschap, bevallen en het verzorgen en opvoeden van je kindje, de mooiste tijd van je leven!
www.praktijkgezien.nl praktijkgezien