Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Kinderwens

Denken jullie erover na zwanger te worden?

Kom op ons kinderwensspreekuur!

We kunnen je tips geven over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden. Aangezien je de eerste weken nog niet altijd weet dat je zwanger bent is het van grote meerwaarde om gezond zwanger te worden. Dit houdt in: stop met roken en het drinken van alcohol, eet gezond, slik foliumzuur en vitamine D.

Dit is belangrijk voor de gezondheid van je kindje, maar ook voor je eigen gezondheid!  Want een aantal problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van een kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Juist in die vroege periode van de zwangerschap kwamen mensen tot voor kort nog niet bij ons op controle. 

Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op: www.strakszwangerworden.nl en www.slimmerzwanger.nl

Indien er erfelijke ziektes voorkomen in de familie is de website erfelijkheid.nl wellicht ook een interessante website voor jullie. 

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, maak dan een afspraak bij ons. Dit kan eventueel ook in de avonduren. Het is wenselijk dat ook je partner hierbij aanwezig is. De afspraak duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Wij vragen je om de vragenlijst van www.zwangerwijzer.nl in te vullen en minimaal een week van tevoren naar ons op te sturen. Deze wordt gebruikt als leidraad voor het kinderwensspreekuur.

Bij bijna alle zorgverzekeraars kunnen wij de kosten voor het kinderwensspreekuur declareren. 
Mocht dit niet het geval zijn, brengen wij het vastgestelde tarief van de NZa in rekening. Voor 2024 is dit tarief € 71.83. Je kunt bij ons pinnen.

 

Schapenkopjes

Schapenkopjes.nl is een samenwerking van de gemeente Dordrecht, de GGD ZHZ, Jong JGZ, het sociaal wijkteam en het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Dordrecht e.o. Een schapenkopje (op komst) is mooi, maar er komt ook veel op je af. Je wilt het allerbeste voor je kindje. Weet je soms even niet hoe? Kun je wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij (het voorbereiden op) het ouderschap, praktische zaken of de gezondheid van jou en je kindje? Met de tips op schapenkopjes.nl en de hulp van professionals en vrijwilligers in heel de stad, geef je ook jouw kind een voorsprong. Klaar voor de start…?

Ga naar https://www.schapenkopjes.nl/

logo schapenkopjes