Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Kinderwens

Denken jullie erover na zwanger te worden?

Kom op ons kinderwensspreekuur!

We kunnen je tips geven over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je kindje, maar ook voor je eigen gezondheid!  Want een aantal problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van een kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Juist in die vroege periode van de zwangerschap kwamen mensen tot voor kort nog niet bij ons op controle.

Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op: www.strakszwangerworden.nl en www.slimmerzwanger.nl

Indien er erfelijke ziektes voorkomen in de familie is https://www.erfelijkheid.nl/etalage/keuzehulp-kinderwens-en-erfelijke-ziekte wellicht ook een interessante website voor jullie. 

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, maak dan een afspraak bij ons. Dit kan eventueel ook in de avonduren. Het is wenselijk dat ook je partner hierbij aanwezig is. De afspraak duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Wij vragen je om de vragenlijst van www.zwangerwijzer.nl in te vullen en minimaal een week van tevoren naar ons op te sturen. Deze wordt gebruikt als leidraad voor het kinderwensspreekuur.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden het  kinderwensspreekuur inmiddels. Indien je zorgverzekeraar dit niet doet, vragen wij een eigen bijdrage van €50, check dit dus eerst even!