Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Uitwendige versie bij stuitligging

De meeste kinderen liggen rond de 8e maand met hun hoofd naar beneden en ongeveer 4% van alle kinderen liggen met de billen naar beneden. Dit noemen we een stuitligging.

Een stuitligging kan gecorrigeerd worden naar een hoofdligging door middel van een versie. Dit is het draaien van het kind met de handen aan de buitenkant van de buik van stuitligging naar hoofdligging. 

Als blijkt dat je kindje rond de 8e maand in stuitligging ligt maken wij de versie bespreekbaar. Indien dit gewenst is wordt er een afsprak gemaakt. De versie vindt vanaf 36 weken plaats. Lucina verloskundige Priscilla van Baaren is  versiekundige en verricht versies bij ons in de praktijk.

Voorafgaand aan de versie vindt er een echo plaats waarbij de groei, vruchtwater en eventuele oorzaken van de stuitligging worden beoordeeld. 

Meer informatie over de versie vind je in de folder en uiteraard kun je terecht bij een van ons. 

Lucina Tweets

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Terwijl het buiten stormde, werd er vannacht in alle rust een mooi ventje thuis geboren! Welkom! 💙 #Lucinababy... fb.me/x3gTPcDv

1 week geleden via Facebook

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Let op! Op locatie stadspolders is de weg voor de praktijk opgebroken. Je kunt parkeren op het A. Camus-erf of de... fb.me/uJcWI3F8

4 weken geleden via Facebook