Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Herstel na de bevalling

De kraamweek is eigenlijk een periode van 10 dagen, de eerste 10 dagen na de bevalling. Jij zult, als kraamvrouw, de eerste paar dagen na de bevalling waarschijnlijk veel rusten en op bed liggen. Neem vooral de tijd om goed te rusten en bij te komen, onderschat niet wat voor impact een bevalling heeft op je lichaam en geest. Natuurlijk is de zwaarte van de bevalling en je algehele conditie bepalend voor hoe snel je weer zelf van alles doet. En dat is per vrouw verschillend.

De gehele periode van 'ontzwangering', duurt gemiddeld zo'n 9 maanden! Vandaar het gezegde: negen maanden op, negen maanden af..

Een zwangerschap en bevalling hebben invloed op het bekken en de bekkenbodemspieren. Je kunt klachten krijgen, zoals: ongewild urineverlies, een verzakking of pijn bij het vrijen. Hoe zorg je ervoor dat je bekkenbodem zo goed mogelijk herstelt na de bevalling? Welke oefeningen kun je doen om je bekkenbodem te herstellen en te verstevigen? En wat kun je doen bij langdurige klachten? Lees het in de folder van onze beroepsgroep of klik hier voor aanvullende adviezen en oefeningen in het kraambed. 

Folder hoe herstelt je bekkenbodem

Indien je klachten blijft houden adviseren we je contact op te nemen met de bekken(bodem)fysiotherapeut. Die kan je helpen met een optimaal herstel en dat is belangrijk voor de rest van je leven. 

Fysiotherapie Eureka:

Fysiotherapie Eureka is gespecialiseerd in onder andere bekken- en bekkenbodemproblematiek. Ook bieden ze manuele therapue, algemene fysiotherapie en oedeemtherapie. Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben ze spreekuur in ons centrum.  Klik hier voor meer informatie  of  bel Eureka op 078-6143796 voor het maken van een afspraak.