Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwanger

18

Je bent zwanger! Misschien heb je het al gemerkt aan je lichaam dat er van alles gaande is: je menstruatie blijft uit, je borsten zijn gevoelig, je hartslag versnelt, hormonen gieren door je lijf, je bent extreem moe....

Zwangerschapstest

Als je zeker wilt weten dat je zwanger bent, kun je zelf een zwangerschapstest doen. Zwangerschapstesten zijn betrouwbaar vanaf het moment dat je één dag overtijd bent. Het kan zijn dat de test nog negatief is, maar dat je wel zwanger bent. Dit komt doordat de concentratie zwangerschapshormonen nog niet hoog genoeg is om de test positief te laten zijn. Herhaal de test een aantal dagen later nog eens.

Moeders voor Moeders

Als je net zwanger bent kun je je opgeven bij Moeders voor Moeders.
Deze organisatie verzamelt urine van zwangere vrouwen om vrouwen, die problemen hebben met zwanger worden, te kunnen helpen.
In de urine van zwangeren bevindt zich het HCG-hormoon. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van een medicijn voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Als je meer informatie hierover wilt of je wilt je aanmelden kan dit via: www.moedersvoormoeders.nl of via contactpersoon Annemiek Verhoeff, telefoonnummer 06-105904645, email:  
Je kunt meedoen van de zesde week tot de zestiende week van je zwangerschap.