Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zwanger

18

Je bent zwanger! Misschien heb je het al gemerkt aan je lichaam dat er van alles gaande is: je menstruatie blijft uit, je borsten zijn gevoelig, je hartslag versnelt, hormonen gieren door je lijf, je bent extreem moe....

Zwangerschapstest

Als je zeker wilt weten dat je zwanger bent, kun je zelf een zwangerschapstest doen. Zwangerschapstesten zijn betrouwbaar vanaf het moment dat je één dag overtijd bent. Het kan zijn dat de test nog negatief is, maar dat je wel zwanger bent. Dit komt doordat de concentratie zwangerschapshormonen nog niet hoog genoeg is om de test positief te laten zijn. Herhaal de test een aantal dagen later nog eens.

Moeders voor Moeders

Terwijl er in jouw buik een klein wondertje groeit, kun jij andere stellen helpen om ook zwanger te worden! Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen, waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Door mee te doen kun jij jouw geluk delen!
Je kunt meedoen van de zesde week tot de zestiende week van je zwangerschap.

 

banner web breed

 

Schapenkopjes

logo schapenkopjesSchapenkopjes.nl is een samenwerking van de gemeente Dordrecht, de GGD ZHZ, Jong JGZ, het sociaal wijkteam en het verloskundig samenwerkingsverband (VSV) Dordrecht e.o. Een schapenkopje (op komst) is mooi, maar er komt ook veel op je af. Je wilt het allerbeste voor je kindje. Weet je soms even niet hoe? Kun je wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij (het voorbereiden op) het ouderschap, praktische zaken of de gezondheid van jou en je kindje? Met de tips op schapenkopjes.nl en de hulp van professionals en vrijwilligers in heel de stad, geef je ook jouw kind een voorsprong. Klaar voor de start…?

Ga naar https://www.schapenkopjes.nl/