Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Ostheopathie voor baby's

De ostheopaat

Een ostheopaat waar we fijn mee samenwerken is:
Ostheopathie in Dordrecht
Wat kan een ostheopaat voor jouw kindje doen?(video) 

Klachten waarbij een baby ostheopaat bij kan helpen zijn:

  • veel huilen
  • slecht slapen
  • darmkrampjes
  • obstipatie (verstopping)
  • gespannen, ontevreden, onrustig
  • (verborgen) reflux
  • voorkeurshouding / afgeplat hoofdje
  • KISS syndroom

Wat doet een baby osteopaat?

Osteopathie is heel geschikt voor de behandeling van baby’s. Wat doet de ostoepaat dan precies?  Baby’tjes die de ostheopaat behandelt zijn gezond. Wel hebben baby’tjes last van spanningen in hun lijfje. Spanningen die het gevolg kunnen zijn van gebeurtenissen bij de bevalling. Of het gevolg zijn van onvolledige ontplooiing van organen, zoals de maag of het darmpakket. Ook kunnen werveltjes of ribben nog een beetje vastzitten.

De spanningen zorgen ervoor dat uw baby’tje prikkelbaar is, een beetje last heeft van stress zou je kunnen zeggen. Gevolgen van de stress kunnen zijn slecht slapen en veel huilen.

Onvolledige ontplooiing van organen, zoals de maag of het darmpakker zijn andere oorzaken van klachten. Wanneer maag en darmen nog niet goed ontplooid zijn gaat uw baby’tje meer spugen en kan het last hebben van reflux. Vastzittende nekwervel tjes (ook wel KISS syndroom genoemd) kunnen de oorzaak zijn van een voorkeurshouding, een hoofdje dat maar naar één kant wil draaien. Vaak met afplatting van het schedeltje tot gevolg. Door een vastzittend nekwerveltje kan uw baby ook last hebben van overstrekken.

Deze klachten, deze spanningen, niet goed ontplooide maag of darmpakket, vastzittende werveltjes, zijn heel goed met osteopathie te behandelen. Dat wordt gedaan met hele zachte, voorzichtige maar bovenal veilige handgrepen. Meestal zijn 2, soms 3 behandelingen nodig om de problemen op te lossen. Baby's kunnen worden behandeld van een week tot 6 maanden oud.  

Denken jullie dat de ostheopaat jullie kan helpen, dan hebben wij een goed adres voor jullie. Klk hier voor de website of bel 078-2049306/ whatrsapp 0631908558  voor een vraag of afspraak. 

Een andere ostheopaat in Dordrecht is Ostheopathie van der Walle