Afsprakenlijn: 078-6214118
Spoed: 078-6177898

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Osteopathie voor baby's

De osteopaat

Een osteopaat waar we fijn mee samenwerken is:
Osteopathie in Dordrecht
Osteopathie praktijk Schuilenburg
Wat kan een osteopaat voor jouw kindje doen?(video) 

Klachten waarbij een baby osteopaat bij kan helpen zijn:

  • veel huilen
  • slecht slapen
  • darmkrampjes
  • obstipatie (verstopping)
  • gespannen, ontevreden, onrustig
  • (verborgen) reflux
  • voorkeurshouding / afgeplat hoofdje
  • KISS syndroom

Wat doet een baby osteopaat?

Osteopathie is heel geschikt voor de behandeling van baby’s. Wat doet de osteopaat dan precies?  Baby’tjes die de osteopaat behandelt zijn gezond. Wel hebben baby’tjes last van spanningen in hun lijfje. Spanningen die het gevolg kunnen zijn van gebeurtenissen bij de bevalling. Of het gevolg zijn van onvolledige ontplooiïng van organen, zoals de maag of het darmpakket. Ook kunnen werveltjes of ribben nog een beetje vastzitten.

De spanningen zorgen ervoor dat uw baby’tje prikkelbaar is, een beetje last heeft van stress zou je kunnen zeggen. Gevolgen van de stress kunnen zijn slecht slapen en veel huilen.

Onvolledige ontplooiing van organen, zoals de maag of het darmpakket zijn andere oorzaken van klachten. Wanneer maag en darmen nog niet goed ontplooid zijn gaat uw baby’tje meer spugen en kan het last hebben van reflux. Vastzittende nekwerveltjes (ook wel KISS syndroom genoemd) kunnen de oorzaak zijn van een voorkeurshouding, een hoofdje dat maar naar één kant wil draaien. Vaak met afplatting van het schedeltje tot gevolg. Door een vastzittend nekwerveltje kan uw baby ook last hebben van overstrekken.

Deze klachten, spanningen, niet goed ontplooide maag of darmpakket of vastzittende werveltjes, zijn heel goed met osteopathie te behandelen. Dat wordt gedaan met hele zachte, voorzichtige maar bovenal veilige handgrepen. Meestal zijn 2, soms 3 behandelingen nodig om de problemen op te lossen. Baby's kunnen worden behandeld van een week tot 6 maanden oud.