Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Wanneer bel je ons?

Vóór 37 weken moet je altijd bellen bij mogelijke weeënactiviteit of bloed- en/of vruchtwaterverlies.
Na 37 weken moet je bellen bij:

         Gebroken vliezen

 • Als de vliezen breken let dan op de kleur. Als het helder / lichtroze van kleur is en het hoofdje is goed ingedaald en je hebt nog geen weeën laat dit overdag aan ons weten. Gebeurt dit 's nachts bel het dan 's morgens door. Als het vruchtwater groen of bruin / geel van kleur is bel je ons direct, dus ook midden in de nacht. Als het hoofdje nog niet goed is ingedaald ga dan liggen en bel direct. Vermeld hierbij dat tijdens de laatste controle de baby nog niet was ingedaald.

  Bloedverlies
 • Als je iets slijmerig bloed verliest, dan is dit waarschijnlijk de slijmprop. Dit zegt niet dat de bevalling begonnen is. Je hoeft ons hiervoor niet verplicht te bellen. Als je helderrood bloed verliest, meer dan een paar kleine druppeltjes, of als je er buikpijn bij hebt, dan willen wij dat je hiervoor belt.

  Weeënactiviteit
 • Bij een eerste kind: als je een uur weeën hebt die ongeveer elke 5 minuten komen en een minuut aanhouden.
 • Bij een tweede kind: als je merkt dat de weeën met regelmaat komen en krachtig zijn. Wij zullen iedereen die al eens eerder bevallen is een persoonlijk beladvies geven tijdens het spreekuur.

  Minder leven
 • Als je je kindje veel minder dan normaal voelt bewegen.

We zijn dag en nacht, 7 dagen per week bereikbaar op ons spoednummer: 078-6177898, maar 's nachts proberen wij ook te slapen. Uiteraard mag je ons altijd bellen als het nodig is of als je angstig of ongerust bent!
Krijg je ons echt niet te pakken? Luister dan onze voicemail af, hier krijg je te horen welk alternatief nummer je kunt bellen. 

Andere talen

Engels: Calling instructions for childbirth
Arabisch: استدعاء تعليمات للولادة
Turks: Doğum için arama talimatları