Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zorgpartners

Wij werken samen met verschillende zorgpartners binnen Lucina. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kun je contact met hen opnemen. 

Bloed prikken op locatie stadspolders

ResultLab logo DRUK PMSIedere maandagochtend en donderdagochtend 09.00-10.00 uur kun je bloed laten prikken op locatie Stadspolders (H.R.Holst-erf 134). 

Ook mensen van buitenaf zijn welkom om te prikken (dus bijvoorbeeld via de huisarts). Attentie: de NIPT kan NIET worden afgenomen op deze locatie. Enkel op de locatie Dordwijk. 

Kraamzorg Drechtstromen

In de eerste dagen na de geboorte is een kraamverzorgende in huis. Zij zorgt voor moeder en kind; begeleiding en ondersteuning tijdens de eerste week in zorg voor de baby, hulp bij borstvoeding, zorg voor moeder, medische controles bij moeder.

Kraamzorg de Drechtstromen is bij ons in het centrum aanwezig van dinsdag tot en met vrijdag voor inschrijven en het stellen van vragen. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen, langskomen op bovengenoemde dagen of een kijkje nemen op de website. 

drechtstromen

Kraamzorg de Eilanden

Zodra de kleine er is, telt er nog maar één ding. De beste start voor jou en je baby, of eigenlijk je hele gezin. Op een manier zoals die bij jullie past. Op de momenten waarop het ertoe doet. Jullie krijgen een ervaren kraamverzorgende, die goed voor jullie zorgt en jullie laat genieten van de eerste momenten samen. Want onze wereld, die draait om jou.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website www.kraamzorgdeeilanden.nl en voor onze (gratis) Webinar borstvoeding op https://kraamzorgdeeilanden.nl/cursussen/informatieavond-borstvoeding/.   


KramzorgEilandBanner483x355

Kraamzorg My little dream (Pools/Engels/Portugees)

Kraamzorg Little Dream is een kraamzorgorganisatie die zorg biedt door een kraamverzorgende die Pools, Engels en Portugees spreekt. Een baby krijgen is voor iedereen een heel bijzondere gebeurtenis. Dit heeft een grote impact op je lichaam en op je leven. Je hebt in deze periode iemand nodig die jou begrijpt, die je wegwijs maakt en je zeker maakt met het nieuwe leven op een manier die bij jullie past.

Opieka poporodowa dostosowana do potrzeb kazdej rodziny. https://kraamzorglittledream.nl/

 

My little Dream

Kraamzorg So cute

Kraamzorg So Cute biedt kraamzorg in jouw eigen taal, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Of je nu Nederlands, Turks, Arabisch, Berbers, Koerdisch, Engels of Frans spreekt, wij staan klaar om je te begrijpen en te ondersteunen. Onze liefdevolle zorg strekt zich uit over heel Zuid-Holland, zodat wij in de buurt zijn om jou en je gezin volop te laten genieten van deze bijzondere kraamperiode.

so cute

Zwangerfit en Yoga Viefsportief

De combinatiecursus ZwangerFit®️ en Yoga is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. We combineren de klassieke Hatha-yoga zodat er een mooie flow ontstaat. De cursus bestaat uit een actief gedeelte en een theoretisch gedeelte. Tijdens de les zijn we bezig met oefeningen voor de conditie en kracht en ontspanning. De cursus bestaat uit 9 lessen van 90 minuten. Er zijn 8 bijeenkomsten voor de bevalling en les 9, de zogenaamde 'kraamborrel'  wordt gepland als alle baby's zijn geboren.
De cursus kan gestart worden vanaf 22 weken zwangerschap

De les wordt gegeven op het terrein van Verloskundigepraktijk Lucina.
Ben je enthousiast of wil je nog wat meer informatie? Bellen mag altijd, 06-19498383
 
Ook leuk om te weten, Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je de cursus vaak (deels) vergoed. www.viefzwanger.nl

PHOTO 2019 10 17 13 25 19

(Bekken)fysiotherapie Eureka

Bij gezonde zwangeren heeft de begeleiding van een fysiotherapeut vooral een preventieve functie: het voorkomen van bekkenpijn en bekkenbodemproblematiek. In de zwangerschap kan fysiotherapie nuttig zijn, maar ook na de bevalling kunnen klachten van het bekken en de bekkenbodem aanwezig zijn. Bespreek dit altijd met ons zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie zinvol is.  

Fysiotherapie Eureka is gespecialiseerd in onder andere bekken- en bekkenbodemproblematiek. Ook bieden ze manuele therapue, algemene fysiotherapie en oedeemtherapie. Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben ze spreekuur in ons centrum.  Klik hier voor meer informatie  of  bel Eureka op 078-6143796 voor het maken van een afspraak.  

Zwangerfit/Mamafit Fithuman

Fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap of na je bevalling weer fit worden? Dat kan met onze ZwangerFit® en MamaFit sportlessen. Bewust bewegen vanuit een goede houding staat tijdens deze lessen centraal waarbij rekening wordt gehouden met jouw individuele belastbaarheid. Wij hebben een INDOOR en OUTDOOR aanbod. Naast de sportlessen bieden wij ook ZwangerFit® theorielessen (met 1 partnerles) aan voor een optimale voorbereiding op je bevalling.

Wil je liever Personal Training of coaching? Kies dan voor ZwangerFit® of MamaFit OP MAAT. Alle praktische informatie kun je vinden op onze site www.fithuman.nl/mamaenzwangerfit/.

Heb je vragen neem dan gerust contact op met onze ZwangerFit® en MamaFit coach Galina van Herwijnen via of 06-30 37 45 97.

Galina zwanger fit

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 70 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

Cursus EHBO voor baby's en kinderen

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen. 

Bij de cursus EHBO bij baby's en kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus.

In ons centrum wordt deze EHBO cursus voor baby's en kinderen verzorgd. De cursus wordt mogelijk gedeeltelijk vergoed door je verzekering.  Klik hier voor meer informatie en voor het inschrijven voor de cursus. 

Diëtiste T.E. de Rooij

TIP: Bij ons in het pand is een diëtist aanwezig waarbij je voor vragen of begeleiding terecht kunt. thumbnail Logo 02

Gezonde en goede voeding is van belang voor de gezondheid van moeder en kind tijdens zwangerschap. Ook voor en na een zwangerschap is goede voeding essentieel.Wat mag je allemaal eten tijdens je zwangerschap? Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel aankomt tijdens je zwangerschap? Wat is goede voeding voor jou en je kind in je zwangerschap? Hoe beperk ik het risico op zwangerschapsdiabetes? Hoeveel mag je eigenlijk eten wanneer je borstvoeding geeft?Mocht je dit soort vragen hebben of juist iets anders willen weten op het gebied van voeding, dan wil ik je graag helpen! Samen met jou ga ik op zoek naar wat bij jou past, gerelateerd aan je vraag.
Graag zie ik je op mijn spreekuur bij Verloskundigenpraktijk Lucina. Voor meer informatie kun je op mijn website www.dietistderooij.nlterecht. Of neem contact op via of 06-18284966.