Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zorgpartners

Wij werken samen met verschillende zorgpartners binnen Lucina. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kun je contact met hen opnemen. 

Bloed prikken op locatie stadspolders

ResultLab logo DRUK PMSIedere maandagochtend en donderdagochtend 09.00-10.00 uur kun je bloed laten prikken op locatie Stadspolders (H.R.Holst-erf 134). 

Ook mensen van buitenaf zijn welkom om te prikken (dus bijvoorbeeld via de huisarts). Attentie: de NIPT kan NIET worden afgenomen op deze locatie. Enkel op de locatie Dordwijk. 

Kraamzorg Drechtstromen

In de eerste dagen na de geboorte is een kraamverzorgende in huis. Zij zorgt voor moeder en kind; begeleiding en ondersteuning tijdens de eerste week in zorg voor de baby, hulp bij borstvoeding, zorg voor moeder, medische controles bij moeder.

Kraamzorg de Drechtstromen is bij ons in het centrum aanwezig van dinsdag tot en met vrijdag voor inschrijven en het stellen van vragen. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen, langskomen op bovengenoemde dagen of een kijkje nemen op de website. 

drechtstromen

Kraamzorg de Eilanden

 

Al meer dan 70 jaar helpen wij jonge ouders om hun kindje de beste start te geven die je je maar kunt wensen. Op de manier die bij jullie past. Wij zijn dichtbij als jullie de eerste stappen zetten in jullie nieuwe wereld. Met de allerbeste zorg en begeleiding, die je van ons mag verwachten. Want onze wereld draait om jou.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website www.kraamzorgdeeilanden.nl en voor onze (gratis) webinar borstvoeding op https://kraamzorgdeeilanden.nl/cursussen/informatieavond-borstvoeding/.   


KramzorgEilandBanner483x355

 

Kraamzorg de Waarden

Kraamzorg de Waarden geven voorlichtingsavonden over borstvoeding bij Lucina. Ook geven ze draagdoekworkshops. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden op: 
Borstvoedingsinformatieavond: https://www.kraamzorgdewaarden.nl/voeding/borstvoedingscursus

de waarden 2017

Kraamzorg  Naviva

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Naviva Kraamzorg Logo RGB

Kraamzorg DAT

kraamzorg Dat

Zwangerfit en Yoga Viefsportief

De combinatiecursus ZwangerFit®️ en Yoga is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. We combineren de klassieke Hatha-yoga zodat er een mooie flow ontstaat. De cursus bestaat uit een actief gedeelte en een theoretisch gedeelte. Tijdens de les zijn we bezig met oefeningen voor de conditie en kracht en ontspanning. De cursus bestaat uit 9 lessen van 90 minuten. Er zijn 8 bijeenkomsten voor de bevalling en les 9, de zogenaamde 'kraamborrel'  wordt gepland als alle baby's zijn geboren.
De cursus kan gestart worden vanaf 22 weken zwangerschap

De les wordt gegeven op het terrein van Verloskundigepraktijk Lucina.
Ben je enthousiast of wil je nog wat meer informatie? Bellen mag altijd, 06-19498383
 
Ook leuk om te weten, Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je de cursus vaak (deels) vergoed. www.viefzwanger.nl

PHOTO 2019 10 17 13 25 19

(Bekken)fysiotherapie Eureka

Bij gezonde zwangeren heeft de begeleiding van een fysiotherapeut vooral een preventieve functie: het voorkomen van bekkenpijn en bekkenbodemproblematiek. In de zwangerschap kan fysiotherapie nuttig zijn, maar ook na de bevalling kunnen klachten van het bekken en de bekkenbodem aanwezig zijn. Bespreek dit altijd met ons zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie zinvol is.  

Fysiotherapie Eureka is gespecialiseerd in onder andere bekken- en bekkenbodemproblematiek. Ook bieden ze manuele therapue, algemene fysiotherapie en oedeemtherapie. Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben ze spreekuur in ons centrum.  Klik hier voor meer informatie  of  bel Eureka op 078-6143796 voor het maken van een afspraak.  

Zwangerfit/Mamafit Fithuman

ZwangerFit® en MamaFit Fit zijn en blijven tijdens je zwangerschap of na je bevalling weer fit worden? Dat kan met onze ZwangerFit® en MamaFit lessen. Bewust bewegen vanuit een goede houding staat tijdens deze lessen centraal waarbij rekening wordt gehouden met jouw individuele belastbaarheid op dat moment. Tijdens deze energieke lessen werk je een vol uur samen met andere moeders (in spé) aan je algehele conditie, onderhouden/ versterken van diverse spiergroepen.

Wij bieden de sportlessen zowel in- als outdoor aan op verschillende dagen en tijden en mogelijk in combinatie met theorie. De theorie wordt aangeboden in een blok van 4 lessen van anderhalf uur, waaronder 1 partnerles. Alle onderwerpen dit betrekking hebben tot de bevalling, maar ook fysieke veranderingen en herstel na bevalling m.b.t het bekken, bekkenbodem, diastase etc. komen aanbod.

Wil je liever individuele begeleiding? Dat kan ook bij ons met ZwangerFit® OP MAAT.
Alle praktische informatie kan je vinden op onze site www.fithuman.nl/mamaenzwangerfit//. Heb je vragen neem dan gerust contact op met onze ZwangerFit® en MamaFit coach Galina van Herwijnen via of 06-30 37 45 97.

Galina

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 70 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

Cursus EHBO voor baby's en kinderen

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen. 

Bij de cursus EHBO bij baby's en kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus.

In ons centrum wordt deze EHBO cursus voor baby's en kinderen verzorgd. De cursus wordt mogelijk gedeeltelijk vergoed door je verzekering.  Klik hier voor meer informatie en voor het inschrijven voor de cursus. 

Diëtiste T.E. de Rooij

TIP: Bij ons in het pand is een diëtist aanwezig waarbij je voor vragen of begeleiding terecht kunt. thumbnail Logo 02

Gezonde en goede voeding is van belang voor de gezondheid van moeder en kind tijdens zwangerschap. Ook voor en na een zwangerschap is goede voeding essentieel.Wat mag je allemaal eten tijdens je zwangerschap? Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel aankomt tijdens je zwangerschap? Wat is goede voeding voor jou en je kind in je zwangerschap? Hoe beperk ik het risico op zwangerschapsdiabetes? Hoeveel mag je eigenlijk eten wanneer je borstvoeding geeft?Mocht je dit soort vragen hebben of juist iets anders willen weten op het gebied van voeding, dan wil ik je graag helpen! Samen met jou ga ik op zoek naar wat bij jou past, gerelateerd aan je vraag.
Graag zie ik je op mijn spreekuur bij Verloskundigenpraktijk Lucina. Voor meer informatie kun je op mijn website www.dietistderooij.nlterecht. Of neem contact op via of 06-18284966.

Care for Woman

Barst je wel eens uit het niets in tranen uit? Val je uit tegen je partner of kinderen zonder duidelijke reden? Dreef je vannacht weer eens je bed uit vanwege opvliegers of heb je iedere maand last van je menstruatie? Grote kans dat schommelende hormonen de boosdoener zijn.

Hoor je als je vertelt over jouw overgangsklachten, zwangerschapswens, bijwerkingen op anticonceptie, je pijnlijke menstruatie of PMS klachten “dat hoort er nou eenmaal bij’’? Dan is dat heel erg jammer. Grote kans namelijk dat er aan dit soort hormonale klachten goed iets te doen is. De Care for Women specialisten zijn gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en in het bijzonder in gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door het hormonale systeem, zoals de overgang of de menstruatie.   Zij kunnen jou dus juist goed helpen met je problemen rond de menopauze, je menstruatie of je zwangerschap! Blijven rondlopen  is vaak helemaal niet nodig. Je kunt zelfs bij de specialisten terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt er terecht voor: 

Overgangsklachten

 • Opvliegers
 • Nachtelijke transpiratie
 • Stemmingswisselingen
 • Gewrichts- en spierpijn
 • Insomnia
 • Onregelmatige of hevige menstruatie
 • Prikkelbaarheid
 • Depressieve gevoelens
 • Hoofdpijn of migraine
 • Seksualiteit
 • Urineverlies
 • Overgangsklachten i.c.m. borstkanker

Menstruatie en PMS

 • Buikpijn of buikkrampen
 • Prikkelbaarheid
 • Hoofdpijn of migraine
 • Gespannen borsten
 • Wisselende stemmingen
 • Depressiviteit
 • Vermoeidheid
 • Pijn in de rug
 • Vocht vasthouden

Maar ook voor vragen over je anticonceptie en een gericht advies over hoe je sneller zwanger kunt worden, kun je bij de Care for Women specialiste terecht. 

Klik hier voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Open Hart: psychosociale hulpverlening 

Nieuw leven dat groeit is iets prachtigs. Maar een zwangerschap is niet altijd alleen maar een roze wolk. Sommige vrouwen weten dat al heel vroeg door zwangerschapskwaaltjes. Maar er kan nog veel meer schuilgaan achter die mooie ronde buik. Bijvoorbeeld het opzien tegen de bevalling, de onzekerheid of na een eerdere miskraam dit kindje nu wél veilig blijft groeien, de wetenschap dat de echo’s afwijkingen aan je kindje lieten zien…

Het kan zo dubbel zijn. Je wilt genieten maar het lukt niet. Ook na de bevalling kun je daar last van hebben. Je hebt een prachtige baby gekregen maar wat staat je leven op z’n kop! Of misschien krijg je niet de kans om te genieten van je kindje omdat je er afscheid van moe(s)t nemen…

Als je hulp zoekt bij het omgaan met onzekerheden tijdens de zwangerschap, het verwerken van je bevalling, de emoties te begrijpen die de zwangerschap of het moederschap bij je oproepen of andere zorgen; je bent van harte welkom. Uit eigen ervaring weet ik dat een zwangerschap grote zorgen kunnen geven. Ik vind het een voorrecht om deze ervaring te kunnen combineren met mijn werk als therapeut en er op die manier voor je te zijn. Tijdens mijn therapie werken we door elkaar te ontmoeten aan heling, herstel en inzicht. Zoals de naam van mijn praktijk wil uitdrukken; we gaan van hart tot hart met elkaar in gesprek, wat zal uitwerken dat jij je begrepen en geholpen zult voelen. Mail of bel gerust: of 06 14 27 82 79 

Logo Open Hartkln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moose Photography - fotografie voor zwangerschap, newborns & kinderen

Zwanger zijn is iets heel speciaals. Een periode waarin veel veranderd en niet alleen fysiek gezien. Je bent vast al druk bezig met bedenken hoe de babykamer eruit moet komen te zien. Wellicht heb je al wat kleertjes en accessoires gekocht.  Die 9 maanden gaan snel voorbij en voor je het weet heb jij je kleintje in je armen. Daarom is het juist zo belangrijk om deze zwangerschap vast te leggen. Een hartstikke leuke en unieke ervaring om die mooie buik van je te vereeuwigen.  En als “kers op de taart” mag je bij een zwangerschapshoot altijd gebruik maken van een prachtige jurk.

Dan komt de dag dat jullie kindje geboren wordt. Het klinkt zo cliché, maar ze worden zo snel groot! Iedere baby is prachtig en uniek en dat leg ik graag voor jullie vast. We vergeten vaak hoe klein ze toen waren. Een kostbare herinnering voor jezelf om later op  terug te kijken, maar natuurlijk ook super leuk voor je kindje als hij/zij ouder is.

Wil jij ook graag deze prachtige herinneringen vast gelegd hebben? Neem dan eens een kijkje op mijn website:
www.moosephotography.nl

  image001

 

Fotografie bij Marloes

Herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken. Ik leg jou zwangere buik, je pasgeboren baby of gezin op een echte, pure en
spontane manier vast. Kijk voor mijn portfolio of meer informatie op
www.fotografiebijmarloes.nl of vind mij op Instagram @fotografiebijmarloes