Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Zorgpartners

Wij werken samen met verschillende zorgpartners binnen Lucina. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kun je contact met hen opnemen. 

Kraamzorg Drechtstromen

In de eerste dagen na de geboorte is een kraamverzorgende in huis. Zij zorgt voor moeder en kind; begeleiding en ondersteuning tijdens de eerste week in zorg voor de baby, hulp bij borstvoeding, zorg voor moeder, medische controles bij moeder.

Kraamzorg de Drechtstromen is bij ons in het centrum aanwezig van dinsdag tot en met vrijdag voor inschrijven en het stellen van vragen. Ook organiseren zij voorlichtingsavonden over borstvoeding en geven zij cursussen babymassage bij ons in het centrum. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen, langskomen op bovengenoemde dagen of een kijkje nemen op de website. 

drechtstromen

Kraamzorg de Eilanden

Kraamzorg de Eilanden geven voorlichtingsavonden over borstvoeding bij Lucina. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op:
https://www.kraameiland.nl/data-borstvoedingsinformatieavonden/

KramzorgEilandBanner483x355

Kraamzorg de Waarden

Kraamzorg de Waarden geven voorlichtingsavonden over borstvoeding bij Lucina. Ook geven ze draagdoekworkshops. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden op: 
Borstvoedingsinformatieavond: https://www.kraamzorgdewaarden.nl/voeding/borstvoedingscursus
Draagdoekworkshop: https://www.kraamzorgdewaarden.nl/bevalling/draagdoekworkshop-consult 

de waarden 2017

Zwangerfit/Mamafit Fithuman

ZwangerFit & MamaFit Wil je lekker blijven bewegen en zoveel mogelijk klachten voorkomen of verminderen tijdens je zwangerschap? En gelijktijdig ook theoretisch voorbereiden op je bevalling?! Dat kan met de actieve zwangerschapscursus ZwangerFit bij FitHuman Sports & Lifestyle.

Onze cursus ZwangerFit bestaat uit 10 lessen, waarvan één partnerles. De lessen bestaan uit een theoretisch en actief gedeelte. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspanning en de kraamtijd komen aan bod. Er wordt gewerkt aan de algehele conditie, onderhouden/ versterken van diverse spiergroepen zoals buik, benen, rug en armen. Het helpen voorkomen en tijdig signaleren van zwangerschapsgerelateerde problemen van spieren en gewrichten, zoals bekkenpijn en bekkenbodemklachten, staat centraal.

MamaFit is een actieve cursus voor ná de bevalling. Gedurende 6 lessen werk je onder deskundige begeleiding aan het verbeteren van de algehele conditie, bekkenbodem training en spierverstevigende oefeningen. MamaFit zorgt ervoor dat je na je bevalling weer lekker in je vel komt te zitten!

thumbnail Fithuman Logo 20160411 DEF

 Interesse in ZwangerFit/ MamaFit (ZwangerFit op MAAT) of benieuwd naar onze andere  groepslessen,ga dan naar www.fithuman.nl of neem contact met ons op via tel. 06- 30 37 45 97  / .

 

Voorlichtingsavond Lucina en Diëtiste Aileen de Vogel (gratis)

Samen met diëtiste Aileen de Vogel organiseren wij een voorlichtingsavond waarin we jullie informeren over een gezonde zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ook je partner is uiteraard welkom. De avond is geheel kosteloos en aanmelden kan via de mail. Zie onderstaande flyer. 

Data:
- Woensdagavond 4 april 2018 19.00 - 21.30 uur 
- Donderderdagavond 5 juli 2018 19.00 - 21.30 uur
Locatie stadspolders: H.R.Holst-erf 134 te Dordrecht

avond

(Bekken)fysiotherapie Eureka

Bij gezonde zwangeren heeft de begeleiding van een fysiotherapeut vooral een preventieve functie: het voorkomen van bekkenpijn en bekkenbodemproblematiek. In de zwangerschap kan fysiotherapie nuttig zijn, maar ook na de bevalling kunnen klachten van het bekken en de bekkenbodem aanwezig zijn. Bespreek dit altijd met ons zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie zinvol is.  

Fysiotherapie Eureka is gespecialiseerd in onder andere bekken- en bekkenbodemproblematiek. Ook bieden ze manuele therapue, algemene fysiotherapie en oedeemtherapie. Op woensdag en donderdag hebben ze spreekuur in ons centrum.  Klik hier voor meer informatie  of  bel Eureka op 078-6143796 voor het maken van een afspraak.  

Papacafé

Nu bij Lucina; het papacafé! Een leuke cursus van ca. 2 uur waarbij we de papa's kunnen betrekken bij het geheel!
 
Een betrokken partner is een goede steun/maatje/coach gedurende de gehele periode van zwangerschap t/m helpen bij opvoeden en alles wat erbij komt kijken. Een goed geïnformeerde en betrokken partner is voor ons inzetbaar tijdens de baring, de ideale persoon voor continue ondersteuning. Zowel de uitkomsten voor moeder en kind als voor ons zorgverlener zijn hierdoor beter.
 • betere zwangerschapsuitkomsten
 • meer tevredenheid over de bevalling
 • minder pijnbestrijding
 • langer geven van BV
 • ondersteuning bij pedagogisch stuk (ellende ontstaat bij stress bijvoorbeeld werken)

De groep zal bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. De kosten bedragen 25 euro pp. Aanmelden kan bij onze praktijkassistentes door ze te bellen of ons te emailen. 

Kijk voor de data in de agenda op de homepage en voor meer informatie op: https://www.pappacoach.nl/

Cursus EHBO voor baby's en kinderen

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Als je maar weet wat je moet doen. 

Bij de cursus EHBO bij baby's en kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via deze snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus.

In ons centrum wordt deze EHBO cursus voor baby's en kinderen verzorgd. De cursus wordt mogelijk gedeeltelijk vergoed door je verzekering en je krijgt 5 euro korting via Lucina. Klik op de button hieronder voor meer informatie en voor het inschrijven voor de cursus. 

banner ehbo

 

Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel

Voor, tijdens of na de zwangerschap kan begeleiding van een diëtist zinvol zijn. Gezond eten is van essentieel belang voor de gezondheid van moeder en kind. In deze periode veranderd er veel en heb je wellicht vragen over je gewicht en voeding.

De diëtist kan je op diverse vlakken begeleiden rondom de zwangerschap. Dit kan zowel persoonlijk als in workshopvorm, denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

 • Afvallen/aankomen vóór de zwangerschap
 • Afvallen/aankomen ná de zwangerschap
 • (Risico op) zwangerschapsdiabetes
 • IJzertekort tijdens de zwangerschap
 • Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap
 • Voedingsadvies bij zwangerschapsmisselijkheid
 • Voedingsadvies bij PCOS (polycysteus ovarium syndroom)
 • Darmklachten rondom de zwangerschap
 • Voeding tijdens borstvoeding

Ik ontvang je graag op mijn spreekuur bij Lucina.

Kijk voor meer informatie op http://www.aileendevogel.nl/of neem contact op via 06-57204781 of info@aileendevogel.nl.

A de Vogel WEB

Vol vertrouwen bevallen

Complete zwangerschapscursus in 1 avond voor jou en je partner.

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis met als hoogtepunt de bevalling. Een goede voorbereiding maakt dat je de hectische gebeurtenissen tijdens de bevalling beter kunt plaatsen.
Als je snapt wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt, kun je in veel gevallen zelf invloed uitoefenen op het verloop van de bevalling.
De cursusavond biedt de mogelijkheid om je, eventueel samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling. Je wordt uitgebreid geïnformeerd, krijgt praktische tips en leert ademhalings- en perstechnieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website,
www.volvertrouwenbevallen.nl 
De kosten bedragen 70 euro.

Individuele begeleiding of een cursus zwangerschapsmassage is ook mogelijk.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een spannende tijd. Er verandert veel in je lichaam. Door het toenemende gewicht en de veranderende houding wordt er veel van je spieren gevraagd.
Lichamelijke klachten die vaak voorkomen zijn vermoeidheid,  pijn in de (onder-)rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp, pijn in de benen en voeten en slecht slapen.

Tijdens je zwangerschap kan je lichaam daarom best wat extra aandacht gebruiken. Een zwangerschapsmassage / klachtgerichte massage  is een uitstekende manier om pijnklachten te verzachten en je lichaam te laten ontspannen. 
Deze massage wordt op een professionele en zorgvuldige wijze gegeven en zorgt ervoor dat jij en je kindje tot rust komen. Een zwangerschapsmassages kan vanaf 12 weken. In principe kan er tot aan de bevalling gemasseerd worden tenzij er complicaties zijn. 

In bijna alle gevallen wordt de massage (deels) vergoed voor de verzekeraar. Klik hier meer informatie of bel : 0634410942/ mail:  voor het maken van een afspraak op onze locatie op stadspolders.  

massagetherapie

 

 

Draagdoekconsultente Wrapped Around logo

Als draagconsulent help ik je graag om jouw manier te vinden om te genieten van het dragen.

Waarom een draagconsult? Ik vond het zelf toen ik ging dragen heel fijn om naar filmpjes op youtube te kijken maar echt goed leren dragen heb ik toch echt geleerd via een draagconsulente.  Iemand die het voor doet, je alles stap voor stap leert, mee kijkt met hoe jij het doet en je handige tips geeft en trucs leert. Je oefent eerst met een pop tot je zeker genoeg bent om de knoop of drager met je eigen kindje te proberen.
En zo een draagpop werkt toch fijner dan een grote teddybeer 🙂
Je kunt je vragen stellen, krijgt feedback en er wordt met je meegedacht.
En zo durf je het ineens aan om te gaan rugdragen of wordt die knoop die nooit lukte ineens je lievelingsknoop.

Of in mijn geval ga je toch dragen, terwijl ik toen ik zwanger was van een tweeling alleen maar dacht; Hoe dan? En het is gelukt, sterker nog ik kan me nu niet voorstellen hoe ik het gedaan zou hebben zonder te dragen. En dit is wat ik jullie ook mee wil geven. Het dragen heeft mij zoveel gebracht! Troostende plaats voor 1 kindje terwijl ik mijn armen vrij had voor de ander. Ik had ineens handen vrij voor het huishouden dat toch gedaan moest worden. Eindeloos knuffelen, wandelen en genieten.

Bij Lucina bied ik de workshop aan dragen hoe wat en waarom. Hierin vertel ik over dragen, waarom het goed is, waar komt het vandaan en wat is er allemaal. Ik laat jullie zien wat voor dragers er zijn en hoe je een doek knoopt. Wil je echt leren knopen dan kun je daarna met 10% korting een consult boeken of een koopworkshop volgen.

Dragen is zo fijn en dat deel ik graag met jullie.

Liefs,
Laura van der Geer

Wrapped Around
Draagconsulent
logo en tekstwww.wrappedaround.nl  

 

 

 

 

Care for Woman

Barst je wel eens uit het niets in tranen uit? Val je uit tegen je partner of kinderen zonder duidelijke reden? Dreef je vannacht weer eens je bed uit vanwege opvliegers of heb je iedere maand last van je menstruatie? Grote kans dat schommelende hormonen de boosdoener zijn.

Hoor je als je vertelt over jouw overgangsklachten, zwangerschapswens, bijwerkingen op anticonceptie, je pijnlijke menstruatie of PMS klachten “dat hoort er nou eenmaal bij’’? Dan is dat heel erg jammer. Grote kans namelijk dat er aan dit soort hormonale klachten goed iets te doen is. De Care for Women specialisten zijn gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en in het bijzonder in gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door het hormonale systeem, zoals de overgang of de menstruatie.   Zij kunnen jou dus juist goed helpen met je problemen rond de menopauze, je menstruatie of je zwangerschap! Blijven rondlopen  is vaak helemaal niet nodig. Je kunt zelfs bij de specialisten terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt er terecht voor: 

Overgangsklachten

 • Opvliegers
 • Nachtelijke transpiratie
 • Stemmingswisselingen
 • Gewrichts- en spierpijn
 • Insomnia
 • Onregelmatige of hevige menstruatie
 • Prikkelbaarheid
 • Depressieve gevoelens
 • Hoofdpijn of migraine
 • Seksualiteit
 • Urineverlies
 • Overgangsklachten i.c.m. borstkanker

Menstruatie en PMS

 • Buikpijn of buikkrampen
 • Prikkelbaarheid
 • Hoofdpijn of migraine
 • Gespannen borsten
 • Wisselende stemmingen
 • Depressiviteit
 • Vermoeidheid
 • Pijn in de rug
 • Vocht vasthouden

Maar ook voor vragen over je anticonceptie en een gericht advies over hoe je sneller zwanger kunt worden, kun je bij de Care for Women specialiste terecht. 

Klik hier voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Lucina Tweets

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Tip van de dag: kijk eens op buurtmamas.nl. Een online mamacafé waarbij je... fb.me/3Q1dDW39E

2 dagen geleden via Facebook

LucinaDordrecht
LucinaDordrecht Pas is in het nieuws gesproken over kinkhoest-vaccinaties bij zwangere vrouwen. Voor informatie hier over willen... fb.me/5A0jHb4T3

3 dagen geleden via Facebook