Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Verloskundigenpraktijk Lucina

De naam Lucina is afkomstig uit het Latijn; Lucina was de beschermvrouwe van de zwangeren in de Romeinse mythologie.

Inwoners van Dordrecht worden Schapekoppen genoemd, een benaming die waarschijnlijk gebaseerd is op een sage, die uit de Middeleeuwen stamt toen er nog tolmuren rond de stad stonden. In een poging om het tolgeld op vee te ontduiken, staken Dordtenaren een schaap in mensenkleren om het zo binnen de stadsmuren te kunnen smokkelen. Het bedrog kwam echter uit: net op het moment dat men met het schaap door de poort wilde begon het dier te blaten. 

Wij hebben er voor gekozen om 'de schapekop' te verweven met onze praktijknaam en in ons logo. Op ons resultaat zijn we trots! 

In het woord Lucina is een golf te zien; dit symboliseert het komen en gaan van wee├źn tijdens de bevalling, maar ook de navelstreng die vervolgens samenkomt in het lijf van het schaapje. Op het voorhoofd zit een hartje; we begeleiden namelijk met liefde voor ons vak  onze zwangere en partner. 

Stagiaire

Omdat we een stagebiedende praktijk zijn, is een keer per jaar een student van een Verloskunde Academie aanwezig. Dit wordt van tevoren aangekondigd. Als de aanwezigheid van de student niet op prijs gesteld wordt mag je dit natuurlijk aangeven.