Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

 

Afsprakenlijn: 078 - 621 41 18
Spoed:  078 - 617 78 98

Praktijknieuws

Corona Virus

23 december 2020

Lieve cliënten van Lucina

2020 gaat de boeken in als een bijzonder turbulent jaar. 
Gelukkig zijn er ook dingen die ‘gewoon’ doorgaan. Zoals de geboorte van prachtige Lucinababy’s!!!
Wij willen jullie bedanken voor het vertrouwen in onze zorg. 
Wij wensen jullie mooie, gezellige en fijne feestdagen en een fantastisch 2021!!
 
Vanaf januari zullen er bij ons een aantal dingen veranderen. 
Jantine zal ons team per 1 januari verlaten. Wij willen haar bedanken voor haar enorme flexibiliteit en goede zorgen voor alle vaders en moeders in spé en de lieve baby’s. 
Ginger komt ons team versterken en zal zich op een later moment voorstellen.
 
Ook willen we jullie laten weten dat Jetske onze praktijk definitief gaat verlaten.
Voor velen is zij een bekend gezicht na 37 jaar verloskunde in Dordrecht! 
Ook haar wensen wij alle goeds en ze zal gemist worden.
 
Maar nu eerst de laatste dagen van 2020 en wij wensen jullie nogmaals fijne dagen toe. 
Namens het hele team van Lucina. 

132537605_3780996481956367_242755088587273105_o.jpg

15 december 2020

Beste zwangere en partner,

Zoals jullie weten gaat Nederland in lockdown. De verloskundige zorg blijft natuurlijk doorgaan. De gehele pandemie volgen wij de landelijke en regionale adviezen waar goed aan meegewerkt wordt door jullie en onze dank is groot.
Er zullen vragen, onzekerheden en teleurstellingen zijn in deze nare tijd. Wij zijn er voor jullie en daar verandert niets aan! Deze lockdown brengt een aantal kleine aanpassingen met zich mee die we hieronder aankondigen.
We moeten het samen doen en dat kunnen we!

 Wat blijft er hetzelfde:

Algemeen

 • Met klachten van neusverkoudheid, koorts of hoesten: kom niet naar de praktijk. Neem contact met ons op en laat je testen.
 • Blijf ons bellen bij vragen en kom op controle zodat wij de zorg kunnen geven die jij en je kind nodig hebben.
 • Draag altijd een mondkap. Zowel in de wachtkamer als in de spreekkamer. Ook wij zullen dit ten allen tijden doen.
 • Houd rekening met anderen en denk aan de 1,5 meter afstand.

 Zwangerschap

 • Kom zoveel mogelijk alleen op controle. De partner of begeleider mag alleen mee tijdens alle medisch noodzakelijke echo’s, de intake (eerste controle) en bij het gesprek over de bevalling.
 • Wij vinden het ontzettend jammer dat de andere kinderen uit het gezin de zwangerschap van een broertje of zusje niet van dichtbij mee kunnen maken, maar ze mogen helaas nog steeds niet mee op controle.
 • Hartjesspreekuur; gaat gewoon door op dinsdag en donderdag om 8.45 in stadspolders (m.u.v. de feestdagen).
 • Suiker controles; je kunt nog steeds bij onze assistente terecht voor de vingerprik voor suikercontrole (m.u.v. de feestdagen).
 • Bloedafname door Result; op maandag en donderdag van 9.00-10.00 kun je bloedprikken in ons pand. Result verzorgt de bloedafname (m.u.v. de feestdagen).

Bevalling

 • Je kunt zowel in het ziekenhuis als thuis bevallen met ons. Mits je geen medische indicatie hebt.
 • Er mag 1 persoon aanwezig zijn bij de bevalling (naast de zorgverlener). Er mag geen wisseling plaatsvinden tussen deze persoon. Het is dus of de partner of een moeder of een vriendin.
 • Ook als er sprake is van corona besmetting mag de partner aanwezig zijn met een mondkap op en de daarbij behorende hygiëne maatregelen.
 • Bij binnenkomst en gedurende het verblijf in het ziekenhuis draag je een mondkap. De barende vrouw draagt alleen bij binnenkomst een mondkap en deze mag op de verloskamer af.

Kraamweek

 • De kraamverzorgster komt thuis zorg leveren voor moeder en kind.
 • Wij komen 1 a 2 keer op huisbezoek en zullen de verdere controles telefonisch doen. Uiteraard komen wij vaker indien medisch noodzakelijk.

Nacontrole

 • Je komt bij ons rond 6-9 weken na de bevalling op nacontrole.
 • Wij bespreken met elkaar na de bevalling of dit telefonisch of op het spreekuur zal zijn.

Welke veranderingen zijn er:

 • Voor Centering Pregnancy zullen voorlopig geen nieuwe groepen gestart worden.
 • Voorlichtingsavonden en zwangerschapscursussen gaan niet door. Kijk op de website voor online mogelijkheden.
 • Pretecho´s komen te vervallen. Heb je al een afspraak hiervoor staan, dan nemen wij contact met je op.

Als er vragen of onduidelijkheden zijn horen we het graag.
We wensen jullie ondanks corona fijne kerstdagen en een mooi 2021 toe met elkaar!
We zijn er voor jullie!

Groeten,
Namens alle verloskundigen en de praktijkassistentes

05-12-2020

Er zijn nieuwe adviezen gepubliceerd bij het RIVM mbt zwangerschap en werk waarbij een afstand van 1.5 meter niet kan worden gewaarborgd. Dit geldt voornamelijk bij een zwangerschapsduur > 28 wkn

Ga voor meer informatie en veelgestelde vragen naar: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

05-11-2020

Even een herinnering voor de volgende maatregelen. We zien deze maatregelen helaas nog vaak mis gaan.

- Aangezien wij een openbare ruimte zijn is het dragen van een mondkapje verplicht. We verzoeken jullie dit te dragen en doen dit zelf ook.
- Kom zo veel mogelijk alleen op afspraken. Alleen indien je het echt zelf nodig acht kunnen jullie samen komen.

Wij doen ons best om gezond te blijven en jullie te beschermen. We vragen jullie hierin ook rekening te houden met ons. Dankjewelhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png");">🙂

Wat betreft consulten in het ziekenhuis: per 24 uur mag er 1 persoon met je mee. Later op de dag mag er dus niet geruild worden met iemand anders.

Liefs van team Lucina

image002

10-4: Een nieuwe Q&A over Coronavirus en zwangerschap/bevalling/borstvoeding opgesteld door de vaste schrijversgroep van het ROAZ Zuidwest-Nedeland geboortezorg en aangevuld met een aantal gynaecologen uit het Erasmus MC: 
 Veel_gestelde_vragen_over_coronavirus_en_zwangerschap_dd_080420_3.pdf 

Klik hier voor een informatiekaart in verschillende talen:

Engels
Pools
Turks
Arabisch

Kijk hier voor informatie over borstvoeding geven tijdens een uitbraak van het Coronavirus (2019-nCoV; COVID-19)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe collega per 1 januari 2021


Lieve zwangeren en partners,

Vanaf januari 2021 kom ik bij Lucina werken als verloskundige. Ik heb als verloskundige gewerkt in Almere, Amsterdam en Weesp en ga nu samen met mijn man wonen in Zwijndrecht. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan als verloskundige in weer een ander deel van Nederland. Als verloskundige mag ik onderdeel zijn van een heel bijzonder deel van jullie leven en dat vind ik erg speciaal aan mijn beroep. Wat een eer bijvoorbeeld dat wij het moment mogen meemaken dat jullie voor het eerst jullie kindje ontmoeten. Hoe vaak ik het ook mag begeleiden, een zwangerschap of geboorte wordt nooit vanzelfsprekend en blijft bijzonder. Ook de variatie van dit beroep vind ik heel leuk. Zo zien we jullie graag op de praktijk, maar ook thuis of in het ziekenhuis voor de bevalling en komen we op kraamvisite de kleine bewonderen. Daarnaast ontmoeten we veel verschillende mensen en ieder gezin heeft een ander verhaal. Ik vind het belangrijk om persoonlijke aandacht te bieden in mijn zorgverlening en me aan te passen aan ieders behoefte. Ik begeleid jullie graag tijdens mooie en vreugdevolle momenten, maar als het nodig is ook tijdens een verdrietige periode. Open en eerlijke communicatie vind ik heel fijn en ik bied ook graag een luisterend oor. Ik hoop jullie gauw allemaal te mogen ontmoeten.

Ginger

download

Actueel nieuws vanuit het RIVM

Klik hier voor actueel nieuws over onderzoeken in de zwangerschap of bij de pageboren baby van het RIVM. 

 Verloskundigenpraktijk Lucina bestaat 35 jaar!

1 Mei 2019 bestaat verloskundigenpraktijk Lucina 35 jaar. Dit betekent tevens dat Jetske 35 jaar als verloskundige werkt. Hoe bijzonder en knap is het om na al die tijd nog steeds vol passie dit werk te doen. We zijn trots op Lucina en dit jubileum! Ook Carmen heeft dit jaar een Jubileum: 5 jaar werkzaam als verloskundige (bij Lucina).

We hebben deze dag uiteraard met elkaar gevierd; een superleuke dag. We hebben eerst koffie/thee met gebak gegeten, daarna een workshop bonbons maken en als afsluiter een heerlijke etentje met elkaar. We hopen nog lang met elkaar en met jullie door te gaan. We zijn gezegd met elkaar en trots op wat we neerzetten. 

 35 jaar Lucina 5 jaar35 jaar 2

Hanna en Carmen op dezelfde dag Lucina-tante geworden 

Hoera, op 4 december zijn zowel Hanna als Carmen trotse tante geworden. Hanna heet haar nichje Jaïra welkom en Carmen heeft haar neefje Kyan op de wereld zien komen. We zijn ontzettend trots op onze zussen, hun partners en natuurlijk op Jaïra en Kyan. Alle geboortes zijn speciaal voor ons, maar deze natuurlijk een tikkeltje extra:)

Emma is Lucina-mama geworden!

Hoera!!! Bas is geboren!!!
12 april zijn Arjan en Emma trotste ouders geworden van een zoon!!!

Het hele team van Lucina is  bezig geweest, zodat Carmen en Marlies de bevalling thuis konden begeleiden. 
Met de ouders gaat het heel goed en Bas is voor mama Emma uiteraard de mooiste en de liefste! Super bedankt collega's voor alle steun, begeleiding en goede zorgen! Jullie zijn echt een topteam

17952647 1428299270559445 4246143570707153549 n

Jetske is Lucina-oma geworden!

Hoera, Jetske is oma! Eerder van verwacht kwam kleindochter Fien ter wereld. Jetske heeft samen met gynaecoloog Myrthe Bandell de bevalling mogen doen. Het was een bijzondere en waardevolle ervaring. Kleine FIen groeit als kool en de hele familie geniet er van. 

Wij zijn verhuisd per 1 november 2016

Jaaaa! Verloskundig Centrum Lucina is geboren en de eerste kraamweek is al weer voorbij! De tijd is snel gegaan deze week. Inmiddels zijn de eerste reguliere- en echospreekuren al geweest en is de bekkenfysio al gestart. Ook de assistentes hebben al regelmatig de telefoon kunnen opnemen in het nieuwe pand. Gisterenavond zijn we met alle disciplines bij elkaar geweest om het komende succes van ons centrum te vieren. We zijn trots en blij en ook de reacties van jullie zijn tot nu toe erg positief. Hopelijk zien we jullie snel op de praktijk, jullie zijn altijd welkom om te komen kijken. We zullen binnenkort ook nog meer beelden delen van het nieuwe pand. Adres: H.R.Holst-erf 134 in Dordrecht. 

file 2

Groot nieuws!

wij zijn erg verheugd om te vertellen dat we gaan verhuizen:D Afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met deze plannen. De locatie binnen Stadspolders zal verplaatsen van het woonhuis in het Selma Lagerlof-erf 47 naar het een heus verloskundig centrum aan H.R. Holst-erf 134 te Dordrecht

Voorheen was dit een peuterspeelzaal en wij zijn nu druk bezig met verbouwen om hier samen met verschillende ketenpartners een centrum op te zetten voor (zwangere) vrouwen. Hieronder een aantal foto’s van de ontwikkelingen. 

Op dit moment wordt er druk verbouwd en veranderd het al elke dag. We verheugen ons er enorm op om jullie hier te mogen ontvangen en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

De planning: 1 november 2016 starten we in ons nieuwe centrum

Volg ons ook op facebook/twitter voor foto's/video's en verdere updates.

https://www.facebook.com/Verloskundigenpraktijk-Lucina-332792550110128/ 

--------------------------------------------------------------------------------------

11-10-2016: Update!!! We zijn nog steeds druk met verbouwen en plannen/regelen. 1 november komt steeds dichterbij en we zijn inmiddels al afspraken aan het inplannen op onze nieuwe locatie! Wat een spannende maar vooral leuke tijden. Hieronder een plattegrond (+ voorlopige uitleg van de kamers) van het nieuwe pand zodat jullie alvast een klein beetje een beeld kunnen krijgen van de locatie. We blijven jullie zo nu en dan updaten! :)

foto van Verloskundigenpraktijk Lucina.

--------------------------------------------

21-10-2016: 

Jippie we staan in de krant!! Verloskundigenpraktijk Lucina brengt alle specialiteiten onder een dak. Zo is het maar net, we zijn druk bezig met de laatste dingen. Gezonde maar vooral verheugde spanningen komen steeds meer om de hoek kijken. Daarom is het extra leuk dat er ook aandacht in de media voor is:) http://www.ad.nl/dordrecht/verloskundigen-praktijk-lucina-brengt-alle-specialiteiten-onder-een-dak~ac7b2e56/ 

AD artikel

Augustus 2016: vanaf nu echoscopie in eigen praktijk!

Met heel veel trots kunnen we vertellen dat we vanaf nu echo's in eigen praktijk maken! De eerste echo die door Emma is gemaakt was ook nog eens een hele speciale. Jetske wordt voor het eerst oma en daarom was haar dochter de perfecte kandidaat om de eerste echo op te maken. We zijn heel erg blij met deze nieuwe ontwikkeling en hopen dat jullie dit ook zijn. De eerste echospreekuren zijn ingepland en zullen in de loop van de tijd worden uitgebreid. Tot ziens bij Lucina!

Lucina echowebsite Lucina website echo

Echo's in eigen praktijk en anticonceptie

In juni 2016 is verloskundige Emma geslaagd voor haar echo-opleiding. Ook Carmen en Hanna zullen dit jaar gaan starten met de opleiding. Dit betekend dat binnenkort de echo's in eigen praktijk gemaakt kunnen worden. Tevens zijn Jetske en Carmen zich ook aan het scholen voor het voorschrijven van anticonceptie en plaatsen van spiralen. We houden jullie op de hoogte van de voortgang en wanneer het toegepast wordt in de praktijk.  

12043132 984786801577363 8180016519069584991 n

 

Agenda

Informeer per organisatie mogelijkheden (digitaal ja/nee)

Of klik hier voor een overzicht

 Voorlichtingsavond Lucina

 

Voorlichtingsavond/ochtend Borstvoeding kraamzorg de Waarden

Online BV voorlichting.Ook in het ENGELS 

Di 02 Feb 2021
Wo 03 Feb 2021
Di 09 Feb 2021
Woe 10 Feb 2021
Di 16 Feb 2021
Wo 17 Feb 2021
Do 25 Feb 2021
Di 02 Mrt 2021
Wo 03 Mrt 2021
Do 04 Mrt 2021
Di 09 Mrt 2021
Di 16 Mrt 2021
Wo 17 Mrt 2021
Do 25 Mrt 2021
Do 01 Apr 2021
Wo 07 Apr 2021
Di 13 Apr 2021
Wo 14 Apr 2021
Do 22 Apr 2021
Ma 16 Apr 2021
Di 04 Mei 2021
Wo 12 Mei 2021
Wo19 Mei 2021
Do 20 Mei 2021
DI 25 Mei 2021
Do 27 Mei 2021 

Voorlichtingsavond Borstvoeding kraamzorg de Eilanden

Webinar (ook voor niet-cliënten vd Eilanden

Wo 3 Feb 2021
Ma 15 Feb 2021
Wo 3 Mrt 2021
Ma 15 Mrt 2021
Wo 31 Mrt 2021
Wo 14 Apr 2021
Ma 26 Apr 2021
Wo 19 Mei 2021
Ma 31 Mei 2021

Infoavond Rhena

Online aanbod

 zie zwangerschap>
zwangerschapscursus

   
Zwangerfit en Yoga Vief sportief

Zie website en volg @viefsportief op social media

Start op:

Cursus: vol vertrouwen Bevallen

Middels Webinar! Ook individuele cursus thuis

Di 16 Feb 2021
Di 30 Mrt 2021
Di 04 mei 2021
Di 22 juni 2021

 EHBO voor baby's 

Vrij 24 Feb 2021
Vrij 26 Feb 2021

Kijk zorgpartners voor meer informatie of
Klik voor meer informatie of de websites van overige cursussen hier

Geboren

18-01-2021: Noam
18-01-2021: Elisabeth
17-01-2021: Joey
16-01-2021: Hanna
15-01-2021: Maelina
14-01-2021: Annelot
14-01-2021: Kaj
14-01-2021: Marit
14-01-2021: Pola
13-01-2021: Sare
13-01-2021: Noud
12-01-2021: Vera
11-01-2021: Holly
10-01-2021: Charley
09-01-2021: Ravi
08-01-2021: Tijn
07-01-2021: Leo
07-01-2021: Leo
06-01-2021: Nova
06-01-2021: Lukne
04-01-2021: Joel
04-01-2021: Jez
02-01-2021: Jafeth
02-01-2021: Fenna
01-01-2021: Amir
30-12-2020: Suleyman
30-12-2020: Milan
30-12-2020: Djayra
29-12-2020: Dylan
27-12-2020: Omer
27-12-2020: Jad
22-12-2020: Djanilo
22-12-2020: Amy
21-12-2020: Kaj
19-12-2020Yara
19-12-2020: Sabora
17-12-2020: Mees
16-12-2020: Diede
16-12-2020: Akil
16-12-2020: Cloe
15-12-2020: Floris
15-12-2020: Joshua
15-12-2020: Milan
13-12-2020: Julian
12-12-2020: Nora
11-12-2020: Elias
11-12-2020: Lise
10-12-2020: Remi
10-12-2020: Lina
18-12-2020: Dante
06-12-2020: Timon
05-12-2020: Bram
05-12-2020: Matteo
03-12-2020: Sharity
03-12-2020: Yade
02-12-2020: Safiyyah
01-12-2020: Mason